Testimonial_Kim-Climatrix_Brandingtraject

Kim Vaessen, zaakvoerder van Climatrix

“Wat is onze meerwaarde in de markt?” Met die vraag kwam Kim Vaessen, CEO van Climatrix, bij Opmerkelijk aankloppen. “We misten een sterk uitgewerkte identiteit voor Climatrix met een duidelijke merkbelofte. Katlijn kon exact de helderheid bieden die we nodig hadden. Wat zij met een merk strategisch doet is fenomenaal, daar kan geen enkel ander marketingbureau aan tippen!”

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve en duurzame verwarmings- en koelingssystemen en had dringend een uitgewerkte merkstrategie nodig. Niet alleen om meer visibiliteit te creëren bij klanten, maar zeker ook voor het team van Climaten. “Na het strategische rebrandingtraject zijn de kernwaarden van Climatrix, met de bijbehorende KBI’s vertaald naar ‘Behaviour’, nu een stevige houvast, ook voor onze Climaten. Als zij die waarden kunnen uitdragen naar onze klanten, dan maken we écht het verschil. Dat voelen we na deze strategische rebranding heel goed.”

Vastberaden en nauwkeurig

Testimonial_Kim-Climatrix_BrandingtrajectKim: “Katlijn en ik kenden elkaar al een hele tijd via een ondernemersnetwerk. Ik heb zelf marketing gestudeerd, had haar boek gelezen en was haar als grote fan blijven volgen vanaf de zijlijn. In andere samenwerkingen bleef ik altijd wat op mijn honger zitten, maar bij Katlijn zat het er boenk op.”

“Katlijn is vastberaden en doortastend in haar aanpak en werkt heel nauwkeurig, echt heel nauwkeurig. Ze weet goed waarmee ze bezig is, en dan boek je resultaat. Dat heb ik in mijn carrière nog nooit meegemaakt met iemand.”

Sterke fundamenten

Kim: “Katlijn ging meteen in mijn stoel zitten om zich helemaal – samen met haar team – onder te dompelen in de wereld van Climatrix. Ze heeft alle elementen in ons bedrijf stap voor stap ontrafeld. Team Opmerkelijk deed onderzoek naar concurrenten en onze marktpositie en werkte een benchmark uit. Maar daar bleef het niet bij. We kregen ook juridisch advies en er werden zelfs creatieve elementen voor de merkbeleving uitgewerkt, zoals quotes, woordspelingen … De speelse Clima Donna is al een begrip op onze werkvloer, maar ik moet zelf nog even aan haar wennen! ;)”

“We appreciëren het dat er uitgebreid tijd werd gemaakt voor de strategische rebranding. Het voelde als een duurzaam en grondig proces. Katlijn ging tot op het bot van ons merk en onze business, en alleen dat is de juiste manier om de sterke fundamenten van je merkverhaal weer op te bouwen.”

Merkbelofte als leidraad voor strategische keuzes

Kim: “De afgelopen elf jaar hebben we hier puur op buikgevoel gewerkt en zeker goede dingen gedaan. Maar op een bepaald moment voel je toch dat je een niveau hoger moet schakelen. Het is alsof Opmerkelijk met een ander licht schijnt over het pad dat je al die jaren bewandeld hebt. Zodat je het weer helder ziet en weet welke weg je moet volgen.”

“Ons merkverhaal zit nu conceptueel perfect in mekaar. Tijdens strategische meetings is de merkbelofte zelfs dé leidraad geworden die helpt om knopen door te hakken. Matcht een voorstel niet met de belofte, dan doen we het niet. Dat is zo bevrijdend!”

Een gedetailleerd brandingplan

Kim: “Ik kan een boek schrijven over wat deze samenwerking voor onze werking heeft betekend. Maar ik neem nog veel liever het uitgebreide brandingplan van Katlijn ter hand, dat is mijn werktool geworden en ligt altijd binnen handbereik! Nooit eerder hadden we zoveel gerichte brandinginput voor onze externe marketingpartners, zoals copywriters. Dat zegt ook heel veel over de kwaliteit van het werk van Opmerkelijk. Dit hadden we alleen nooit kunnen bereiken. Ik blijf grote fan!”

 

Testimonial_brandingtraject_Climatrix

www.climatrix.be

Ben je ook een ondernemer die tot nu toe grotendeels zijn business uitbouwde vanuit zijn buikgevoel, maar wil je in de toekomst niets aan het toeval overlaten en verder groeien vanuit een doordachte merkstrategie? Doe dan net zoals Kim een beroep op Opmerkelijk om je merkverhaal en klantbeleving naar een hoger niveau te tillen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *