fbpx

Waar staat mijn merk voor?
Hoe maak ik het verschil met andere merken?
En hoe groei ik doordacht en ontwikkel ik een strategisch aanbod?

Dat zijn de vragen waarmee je als groeiende ondernemer bij branding agency Opmerkelijk aanklopt.

Omdat je voor de lancering van nieuwe ideeën, producten of diensten staat.
Omdat je voelt dat jijzelf en je team een duidelijke richting nodig hebben.
Omdat je wil heroriënteren, uitbreiden of fusioneren vanuit een sterke onderbouw.

Wat de achterliggende reden ook is, in een brandingtraject ga ik – brandingexpert Katlijn Voordeckers – samen met mijn team vol enthousiasme en toewijding met jouw (re)branding aan de slag. We willen je verrassen in hoe ver we gaan om je merk onderbouwd vorm te geven. Altijd vanuit een economische, creatieve en strategische invalshoek. Want als je echt opgemerkt wil worden, weten we dat mooie woorden alleen niet volstaan.

Met onze expertise en ervaring in strategische branding zorgen we er niet alleen voor dat je je merk kan sterker maken, maar vooral ook kan waarmaken.

Bert Vandermeer en Petra Rubens, zaakvoerders van The Water Purifier

Samen met Katlijn namen we bijvoorbeeld ook onze bedrijfsstructuur onder de loep: waar de risico’s zitten, welke groeimarkten er zijn, enzovoort. Bert en ik waren het gewend om vanuit ons product te vertrekken. Daar bracht Katlijn absoluut een verandering in. Lees meer “Bert Vandermeer en Petra Rubens, zaakvoerders van The Water Purifier”

The Water Purifier

Je MERK sterker maken

De eerste stap in je brandingtraject? Je merk sterker maken. Dat doen we samen. Door in co-creatie heel analytisch en gericht onder meer deze vragen te beantwoorden:

 • Wat zijn de kernwaarden van je merk?
 • Wie is je strategische doelgroep?
 • Welke trends en tendensen hebben een impact op jouw bedrijf en sector?
 • Welke associaties moet de wereld maken bij jouw merk?
 • Welk concept maakt jouw merk relevant en onderscheidend?
 • Met welk merkverhaal spring je eruit en blijf je plakken?
 • Met welke creatieve merkbelevingselementen word je opgemerkt?

Stap voor stap komen we zo samen tot een sterker merk. Met een duidelijke merkidentiteit. Een onderscheidend merkverhaal. Een stevige merkstrategie. En een creatieve merkbeleving. Zo sta je stevig in de markt, benut je de juiste opportuniteiten en onderneem je rendabel.

Ann Van den Rijn en Kim Semadeni van Effect4Business (Rumst)

Katlijn en haar team blinken uit op verschillende domeinen: de professionele aanpak, de klantgerichtheid, de kennis van zaken, het gegarandeerde resultaat … Op het einde van het brandingtraject krijg je een strategisch brandingplan in handen. Een stevige houvast die jaren meegaat! Lees meer “Ann Van den Rijn en Kim Semadeni van Effect4Business (Rumst)”

Ann Van den Rijn en Kim Semadeni
Effect4Business

Je MERK waarmaken

Een sterk merk? Dat moet je natuurlijk ook waarmaken. Daarom gaan we bij Opmerkelijk véél verder dan een identiteit en verhaal op papier. Samen met jou definiëren we ook deze belangrijke fundamenten voor je merk:

 • je strategische aanbod
 • je optimale methodiek
 • de bouwstenen van je websitestructuur
 • je merk-DNA
 • je slogan en baseline
 • je elevator pitch
 • je missie en visie

Zo staat je merk stevig.

Zo spring je eruit met je branding.

Zo ben je klaar voor groei.

Maar mijn team en ik laten je vervolgens niet zomaar los. Zet je – op basis van het plan dat we als branding agency voor jouw merk uitwerkten – een grafische vormgever, webdesigner, copywriter of andere communicatiepartner aan het werk? Dan zorgen wij voor een duidelijke briefing en houden we een brandingoogje in het zeil.

André Claessens van Traiteur Claessens André (Zaventem)

Katlijn bedacht een merkverhaal met vier pijlers. Dit concept zorgde voor een duidelijk kader. Hierop kon ik me baseren om de juiste strategische keuzes te maken en me te onderscheiden van mijn concurrenten. En het bood me de nodige houvast voor mijn communicatie. Lees meer “André Claessens van Traiteur Claessens André (Zaventem)”

André Claessens
Traiteur Claessens André

And what’s next …?

Heb je een sterk merk dat je ook kan waarmaken? Dan ben je klaar voor de volgende stap!

Bij Opmerkelijk zetten we die next steps graag samen met jou. Want we begeleiden ondernemers ook bij:

Maak vrijblijvend kennis met branding agency Opmerkelijk en ontdek alle mogelijkheden:

Over ons

Opmerkelijk is een Branding & Communication Agency & Academy voor groeiende ondernemers die klaar zijn voor hun volgende groeistap. We versterken en bedenken merken. We helpen hen communiceren, optimaliseren hun klantbeleving en trainen ondernemers en hun teams via branding- en communicatieopleidingen. Zo maakt Opmerkelijk ondernemingen sterker, relevanter én rendabeler.

Opmerkelijke brandinginspiratie in je mailbox?