Herman en Claudia Aendekerk, zaakvoerders van Aendekerk Immobiliën

De droom van Claudia Aendekerk is heel duidelijk: voor elke klant een droompand! Met haar kantoor Aendekerk Immobiliën zoekt ze de perfecte match tussen mensen en immo. En dat op een manier die haar duidelijk onderscheidt van haar collega-concurrenten. Dankzij haar brandingtraject bij Opmerkelijk kan Claudia haar sterktes nog meer uitspelen op de markt. En zo laat ze vele woondromen in vervulling gaan …

Een troef om uit te spelen

“Ik werk graag anders! En dat lukt me helemaal. Want ik krijg vaak te horen dat mijn aanpak helemaal verschilt van wat mensen over het algemeen van een makelaar verwachten. De keuze om de mens altijd centraal te zetten bij elk immovraagstuk zit daar wellicht voor iets tussen. Deze sterkte wilde ik graag meer uitspelen in een duidelijk concept, volgens een netjes afgelijnd plan. En zo kwam ik terecht bij Opmerkelijk.

Ik weet nog goed dat Katlijn me vertelde dat mijn brandingplan een soort bijbel ging worden voor mijn business. Heel eerlijk? Ik dacht toen: jaja, het zal wel …”

Verrassing van formaat

“Stap voor stap vulden we samen de lege vakjes van mijn plan in. Zaken die eerst heel vaag waren, zoals mijn USP en ESP, werden helemaal duidelijk. We werkten een sterk concept en een methodiek uit. Katlijn bepaalde het merk-DNA om de grafische ontwerper een duidelijk kader te geven en tekende een sitemap uit voor mijn website om de webdesigner aan te sturen. Na elk gesprek en elke huistaak kwamen we dichter bij de structuur die ik zocht voor mijn zaak. De momenten met Katlijn waren voor mij leuk en tegelijkertijd spannend. Het is super om samen ergens voor te gaan. Ik maakte taken waarvan de uitkomsten later ineens opdoken in mijn plan. Telkens opnieuw een verrassing. Het voelde alsof de puzzelstukken stuk voor stuk op de juiste plaats vielen.”

Creatieve leidraad

“Het resultaat van dit brandingtraject is een echte bijbel … Katlijn had dus toch gelijk! Ik neem dit plan voortdurend in mijn handen. Het is mijn leidraad.

Een hele creatieve leidraad bovendien. Ik weet nu bijvoorbeeld haarfijn hoe mijn concept eruitziet: waarin kunnen we het verschil maken, wat is onze focus … Ook de subbaseline is echt leuk gevonden: Zoek je droompand tussen ons vastgoedaanbod van aan de kerk tot ver daarbuiten. Een leuke knipoog van Katlijn, hè? Ze kan trouwens op een hele flexibele manier omgaan met het creatieve aspect van haar werk. Nadat mijn graficus een sleutel in het logo plaatste, was Katlijn vastberaden om dit ook tekstueel te gebruiken. Onze baseline werd zo: Mensen matchen met immo is meer dan maatwerk.”

Vanaf een afstand

“De input van Katlijn is zeer verhelderend. Voor iemand die zelf niet in de sector zit, kan zij straf en met veel inlevingsvermogen uit de hoek komen. Als ik eens tegen dingen aanliep, had ze altijd een oplossing klaar. Ze heeft duidelijk het talent en de ervaring om zaken rustig vanaf een afstandje te bekijken en te analyseren. Ongeacht de sector. Dankzij haar enthousiasme, haar brede kijk en haar gerichte kennis is Katlijn voor veel ondernemers een absolute aanrader.”

 

www.aendekerk-immo.be

Streef jij ook naar een sterke branding om jouw onderneming uniek in de wereld te zetten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

BewarenBewaren

Emiel Denies en Hilde Schijvens, zaakvoerders van Bouwdimensies

Met Bouwdimensies, een platform voor ondernemers in de bouw, zet ervaren bouwondernemer Emiel Denies een nieuw merk op de markt. Na meer dan vijftien jaar ondernemen in de bouwsector wil hij zijn visie delen met andere bouwondernemers. Om van zijn nieuwe merk een succes te maken, volgde hij het businesstraject van Opmerkelijk.

Emiel: “Ondernemers in de bouw werken vaak erg hard. Maar het kan anders, als je tenminste weet hoe. Daarover schreef ik het boek Zonder zwoegen en zweten. Maar ik wilde verder gaan. Ik wilde ondernemers effectief bijstaan met advies. Eigenlijk hield dat in dat ik naast mijn huidige activiteiten in de bouw een nieuw bedrijf moest oprichten. Ik ging op zoek naar iemand die me kon helpen bij het concept en de branding van dat nieuwe verhaal. Sara van Tekstueel vertelde me over Katlijn van Opmerkelijk. Ik was nieuwsgierig en boekte een verkennend intakegesprek.”

Kennis en meerwaarde

“Eerlijk? Ik was wat terughoudend. Ik vertelde Katlijn bij de start van het gesprek dat ik me afvroeg of zo’n Opmerkelijk businesstraject me vooruit zou helpen. We hebben lang gepraat. Na het intakegesprek was ik honderd procent overtuigd van de kennis van Katlijn en de meerwaarde die zij me kon bieden.”

Reflectie

“Katlijn is erin geslaagd om mijn ideeën gestructureerd op papier te zetten en Bouwdimensies mee vorm te geven. Het businesstraject heeft me veel geleerd. Katlijn is kritisch en stelt op het juiste moment de juiste vragen. Het hele traject duurt drie maanden. Zo heb je tussenin tijd en ruimte om alles te laten bezinken en tot antwoorden te komen. Katlijn is ook altijd tot in de puntjes voorbereid en verdiept zich met veel enthousiasme in je dossier.”

Aha-erlebnis

“Het was een topervaring om met Katlijn samen te werken. Ze heeft tegelijkertijd een sterk inzicht én een helicopterview. Ze komt altijd tot de juiste oplossingen. Zo kwam ze ook met de perfecte naam BouwdiMENSies. Een perfecte verwoording voor een concept dat bestaat uit de operationele, financiële en strategische dimensie en waarbij in het woord diMENSie de bouwondernemer als mens centraal staat. Katlijn had trouwens nog meer goede voorstellen. Die creativiteit typeert haar. Je merkt dat daarin een stuk van haar passie ligt. En dat werkt inspirerend.”

Onderscheidend profileren

“Dankzij Katlijn kan ik me nu onderscheidend profileren. Het resultaat van onze samenwerking? Een volledig uitgewerkt brandingplan met een helder concept, een duidelijke identiteit en een heldere communicatie. Ik kan nu duidelijk kaderen wat ik wil en waar ik voor sta. Met die kennis zet je gemakkelijk de volgende stappen zoals een website, logo, teksten … Al het denkwerk zit in je brandingplan, de bijbel van je merk. Katlijn is top in haar job. Ik raad het Opmerkelijk businesstraject aan iedereen aan!”

 

www.bouwdimensies.be

 

Kies net zoals Emiel voor het businesstraject van Opmerkelijk en onderscheid je zo met een heldere profilering en sterk concept. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Caroline De Meutter, communicatieverantwoordelijke Chapewerken De Meutter

Chapewerken De Meutter is al 45 jaar gespecialiseerd in hoogwaardige chapewerken. Omdat tijden veranderen en de concurrentie almaar toenam, besliste Caroline De Meutter stappen te zetten om de toekomst van het familiebedrijf veilig te stellen. Haar oplossing? Een volledige rebranding onder professionele begeleiding.

Caroline: “In de bouwsector is de concurrentie de laatste jaren alleen maar gegroeid. We moesten als kleinere speler op de markt dus actie ondernemen om te voorkomen dat de grote jongens ons buitenspel zouden zetten. Ik wist dat onze dienstverlening

heel goed was, maar toch slaagden we er niet in om klanten te overtuigen. Er scheelde dus wat aan onze communicatie en presentatie. Op een avond zag ik op Facebook een enthousiaste post van een kennis over het businesstraject van Opmerkelijk. Ik vroeg haar om meer informatie en kreeg het gevoel dat Katlijn ons bedrijf misschien kon bieden wat we nodig hadden. Dus belde ik Katlijn voor een intakegesprek.”

Overtuigd na tien minuten

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik met weinig verwachtingen naar dat gesprek ben gegaan. Ik dacht dat Katlijn niet vertrouwd zou zijn met de bouwsector en dus niet kon begrijpen wat er allemaal speelde en hoe het er in die wereld aan toe gaat. Een foute veronderstelling. Katlijn heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende sectoren en was daardoor heel goed voorbereid. Ze stelde alle juiste vragen. Na tien minuten was ik er al van overtuigd dat ik met haar wilde samenwerken.”

USP’s communiceren

Chapewerken De Meutter had heel wat USP’s. Het probleem? Ze communiceerden die niet naar hun potentiële klanten. “Wij doen veel meer dan onze concurrenten. We gaan op werfbezoek, bespreken grondig het project, geven advies, leggen uitgebreid de uitvoering van de chapewerken uit en geven opties. Dat hebben we altijd gedaan, maar die meerwaarde maakte ik niet duidelijk in onze offertes. Katlijn heeft al onze USP’s helder benoemd vanuit een duidelijk onderscheidend concept en heeft me geleerd om die te communiceren aan potentiële klanten. Samen hebben we de hele offerteprocedure uitgewerkt. Nu volg ik offertes ook op door potentiële klanten op te bellen en te vragen of ik nog iets voor hen kan betekenen. De inzichten die zij mij gaf, paste ik meteen toe in de praktijk. En met resultaat, want onze omzet is gestegen vanaf de eerste dag van onze samenwerking.”

Persoonlijke groei

Het businesstraject was niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak een voltreffer. “Ik ben van nature niet zo zelfverzekerd. Vroeger twijfelde ik soms aan mijn kwaliteiten. Katlijn heeft mij doen inzien dat ik echt wel een sterke vrouw en een opmerkelijke onderneemster ben. Ik ben mezelf tijdens het traject een paar keer tegengekomen en dat heeft bijgedragen tot mijn persoonlijke groei. De bouwsector is voornamelijk een mannenwereld, maar dankzij de begeleiding van Katlijn sta ik er nu moeiteloos mijn mannetje in.”

Te goed voor deze wereld

“Katlijn kent haar metier en weet perfect waar ze voor staat. Ze straalt echt standvastigheid uit. Ze is het soort vrouw naar wie ik opkijk. Het geeft je een goed gevoel om met zo iemand samen te werken. Eigenlijk is Katlijn te goed voor deze wereld. Ze is betrokken, zachtaardig en tegelijk kordaat, en begrijpt de kunst om het beste uit iemand te halen. Ze heeft zoveel voor mij en ons bedrijf gedaan dat ik er stil van word wanneer ik eraan terugdenk.”

Absolute aanrader

“Het traject is 1000 procent meegevallen. Ik vind het jammer dat het afgelopen is. Het is echt een must voor vrouwelijke ondernemers, zelfs als ze al jaren bezig zijn. Je maakt van je bedrijf niet alleen een sterk merk, je leert ook je professionele remmingen herkennen en loslaten, en je sterktes definiëren en uitbouwen. Zeker doen dus!”

www.demeutter.org

Wil jij net zoals Caroline professioneel en persoonlijk groeien? Volg dan het businesstraject van Opmerkelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Nicole Driesen, architectenbureau Do Modus

Architectenbureau Do Modus ontwerpt eengezins- en groepswoningen waarbij optimaal wooncomfort en een echt thuisgevoel centraal staan. Na 25 jaar voelde Nicole aan dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Het doel? Zich met een nieuwe branding en een doordachte communicatie onderscheiden van haar concurrenten, om zo nog meer potentiële klanten te overtuigen. Een uitdaging die Katlijn graag samen met haar aanging.

Nicole: “Ik was al 25 jaar heel serieus en gedreven aan de slag. Maar met mijn imago en marketing hield ik mij niet bezig. Dat kwam ook niet aan bod in mijn opleiding. Ik merkte dat ik vaak tweede werd bij aanbestedingen en besloot dat het tijd was om met een nieuwe branding duidelijk te maken welke meerwaarde ik bied. Ook mijn naambekendheid mocht beter. Ik had het boek Onderneemster zkt sterk merk gelezen, en wist dat Katlijn de persoon was die ik nodig had. Ik stapte dan ook vol verwachting in het businesstraject.”

Sterke formule

Het businesstraject gaf Nicole de antwoorden die ze zocht. “Zo’n traject is echt geweldig. Het behandelt alle aspecten die je nodig hebt om je merk te versterken en je goed te profileren. Je komt echt tot inzichten. Ik weet nu precies waarin ik mij onderscheid en slaag er met een duidelijke communicatie in om dat over te brengen op mijn potentiële klanten. Zo ben ik bijvoorbeeld met de hulp van Katlijn bewust bezig met sociale media en stop ik persoonlijkheid in alles wat ik doe. Een traject bij Katlijn is heel intensief en je moet veel denkwerk verrichten. Het was niet altijd gemakkelijk om daar de tijd voor te vinden. Maar als je meegaat in de stapsgewijze opbouw van het traject, dan haal je echt veel meer uit je zaak.”

Meer dan de moeite waard

“Het is heel fijn om te zien dat je inspanningen resultaten opleveren. Katlijn is samen met mij op zoek gegaan naar een nieuw concept en een nieuwe branding. En die nieuwe aanpak werkt! Ik stap anders naar potentiële klanten toe, besteed veel aandacht aan de persoonlijke dimensie van een samenwerking en gebruik andere bewoordingen in mijn communicatie. Ik merkte al tijdens het traject dat mijn nieuwe werkwijze aansloeg. Een aantal grotere spelers op de markt van de sociale woningbouw hebben beloofd om in de toekomst met mij samen te werken.”

Professionele consultant

“Katlijn is heel bekwaam in haar vak. Ze straalt vertrouwen uit, en inspireert en motiveert. Ze heeft een schat aan ervaring en dat merk je. Ze hanteert een persoonlijke aanpak en dat geeft je een veilig en betrokken gevoel. Ik kan alleen maar lovend over haar zijn. Groeiende ondernemers die een nieuwe weg willen inslaan, moeten zeker contact opnemen met Katlijn.”

www.domodus.be

Wil je ook een vernieuwend concept en een duidelijke branding om nog meer uit je zaak te halen? Kies dan voor het Opmerkelijk businesstraject. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Levi Nelis en Ruth Meermans, zaakvoerders van studiebureau Multis

Multis is een studiebureau dat gespecialiseerd is in het ontwerp van technische uitrustingen voor gebouwen. Omdat zaakvoerders Levi en Ruth vaak wenkbrauwen omhoog zagen gaan als ze hun elevatorpitch vertelden én behoefte hadden aan een rebranding, volgden ze het brandingtraject van Opmerkelijk.

Ruth: “We merkten dat het moeilijk was om een helder antwoord te geven op de vraag wat we precies deden. Wij zijn natuurlijk heel vertrouwd met onze corebusiness, maar buitenstaanders hebben weinig affiniteit met een studiebureau in technieken. Daarom hadden we behoefte aan een samenhangend en begrijpelijk verhaal en een nieuwe branding. Een van de architecten met wie we samenwerken, had een brandingtraject van Opmerkelijk gevolgd en was daar heel positief over. Dus namen we contact op met Katlijn.”

Duidelijkheid vanaf het eerste moment

Ruth: “Het brandingtraject kost best wat geld. We hadden dus hoge verwachtingen toen we eraan begonnen. Maar Katlijn gaf vanaf het eerste moment de indruk dat ze die verwachtingen zou kunnen inlossen en zich uitstekend kon inleven in de materie. Ze creëerde onmiddellijk duidelijkheid. Elke afspraak – inclusief de inhoud van die afspraak – werd meteen vastgelegd. Dat is een goede aanpak, want zo zit iedereen elke sessie op dezelfde golflengte. En de prijs van Katlijn bleek heel gerechtvaardigd. Wij zijn ingenieurs en maken dus voortdurend berekeningen. Als je de prijs deelt door het aantal sessies en rekening houdt met de tijd die Katlijn besteedt aan de voorbereiding en het denkwerk, dan is die prijs heel correct. Zeker voor de meerwaarde die ze biedt.”

Heldere merkidentiteit

Ruth: “Katlijn heeft voor ons een concept ontwikkeld met drie duidelijke pijlers: overzicht, oplossing en ontzorging. Dat zijn de fundamenten waarop we onze methodiek enten. Die aanpak maakt dat onze merkidentiteit helder is en dat onze klanten weten waaraan ze zich kunnen verwachten. En het acroniem dat zij bedacht voor Multis – Met ultieme logica tot ingenieuze studie – vinden we ook heel mooi en duidelijk.”

Levi: “Katlijn laat je nadenken over dingen waar je niet bij stilstaat. Wij dachten vooral na over onze corebusiness en minder over hoe we ons moesten presenteren en profileren. Katlijn reikt de juiste ideeën en werkwijze aan, en helpt je om je klanten op de juiste manier te benaderen en aan te spreken.”

Van papier naar praktijk

Levi: “Het brandingplan dat je krijgt, is veel meer dan een doorlichting van je merk en je identiteit. Het is een handige tool waarmee je aan de slag kan gaan. Katlijn helpt je trouwens ook om je branding in de praktijk te brengen. Je kan met al je vragen bij haar terecht.”

Ruth: “De communicatiekant van ons rebrandingverhaal moeten we nog ‘vastpakken’, zoals Katlijn dat zo mooi zegt. Ze heeft ons ondersteund in de uitwerking van onze sitemapstructuur en methodiek, en blijft ook na afloop van ons traject betrokken. Zo heeft ze bijvoorbeeld haar feedback gegeven op ons aangepaste logo. Bovendien heeft ze ons geïntroduceerd in het Opmerkelijk Netwerk. Heel leuk en nuttig! Kortom: wij zijn heel tevreden over onze samenwerking. Het brandingtraject is een aanrader voor iedereen die ervoor openstaat om met een doordachte branding en een helder concept zijn zaak te laten groeien.”

www.multis-bvba.be

Wil je net zoals Levi en Ruth van studiebureau Multis een heldere elevatorpitch, een sterk concept en een duidelijke branding? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Kim Was en Evelien Vanbrabant, zaakvoersters van Sfera architecten

Ambitieuze architecten en vriendinnen Kim en Evelien wilden een eigen architectenbureau oprichten, gespecialiseerd in sfeervol en gezond bouwen. Omdat ze heel goed wisten hoe belangrijk stevige fundamenten zijn en ze zich met een duidelijke branding wilden profileren, volgden ze het businesstraject van Opmerkelijk.

Evelien: “Kim en ik hebben samen gestudeerd en werkten voor hetzelfde architectenbureau. Een tijdje geleden gingen we na elkaar in zwangerschapsverlof. Die tijd hebben we gebruikt om eens goed na te denken over onze carrière. We wisten van elkaar dat we op dezelfde golflengte zaten en dat we de ambitie hadden om ons eigen ding te doen. Omdat alleen ook maar alleen is, beslisten we uiteindelijk om samen een bureau op te richten.”

Kim: “De volgende stap was om professionele hulp te zoeken om onze zaak vanaf het eerste moment goed uit te bouwen en duidelijk te profileren. We hadden veel ideeën, maar die in een helder concept gieten, was een uitdaging waarvoor we de begeleiding van een expert nodig hadden. Een vriendin had een businesstraject bij Opmerkelijk gevolgd en was heel lovend. We gingen op intakegesprek bij Katlijn … en de rest is geschiedenis.”

What’s in a name?

Trotse ouders Kim en Evelien doopten hun zaak Sfera architecten. Kim: “Die naam had oorspronkelijk geen betekenis. Hij klonk gewoon goed en riep een bepaalde sfeer op.”

Evelien: “Met veel goede wil zou je nog kunnen zeggen dat hij stond voor sfeer en architectuur, maar ook dat was een magere boodschap. Katlijn zag ik onze naam veel meer en heeft er de basis voor ons concept van gemaakt. Wij zijn een architectenbureau dat ontwerpt rond vier pijlers: sfeer, energie, rust en actief gezond bouwen. Vooral dat laatste vond ik een knappe vondst: wij besteden veel aandacht aan constructieopbouw, luchtkwaliteit en materiaalkeuze, waardoor de bewoners letterlijk gezonder kunnen wonen. Veel mensen focussen op gezonde voeding en beweging, maar ook de plek waar je veel tijd doorbrengt, moet bijdragen tot je gezondheid. Eerst waren we bang dat mensen onze stijl zouden associëren met geitenwollensokkenarchitectuur. Maar Katlijn heeft met die vier pijlers het evenwicht gevonden in de architectuur waar wij voor staan: sfeervol, energetisch, rustgevend en gezond.”

Een half woord

Kim: “Dankzij de begeleiding van Katlijn is het voor ons heel gemakkelijk om onze architectuur uit te leggen aan anderen en helder te communiceren waar wij naar streven. Wij kregen vaak niet goed verwoord wat we precies bedoelden, maar Katlijn slaagde er altijd in om de juiste woorden te vinden. Ik heb veel ‘ja, dat bedoel ik’-momenten gehad.”

Evelien: “Katlijn had aan een half woord genoeg om ons te begrijpen. Straf, want ze zit niet in de wereld van de architectuur. Soms begreep ze zelfs wat we wilden voor we het zelf wisten!”

Drie vrouwen, één concept

De samenwerking tussen de drie ondernemende vrouwen verliep bijzonder vlot en superaangenaam. Kim en Evelien waren voor elke sessie goed voorbereid op alle opdrachten. Kim: “Wij hadden altijd ons huiswerk gedaan, maar ook Katlijn was elke keer goed voorbereid. Ik vond het een echte meerwaarde dat zij als buitenstaander naar ons keek, want wij zagen alles door de ogen van de architect. Het was tof om met haar samen te werken en met haar vragen aan de slag te gaan. Bovendien was het een hele geruststelling om te zien dat Evelien dezelfde antwoorden gaf op die vragen. Als we al eens iets anders zagen, dan probeerde Katlijn een brug te creëren.”

Evelien: “Ik stond er eigenlijk versteld van hoe goed het allemaal ging. Katlijn maakte een samenvatting van onze antwoorden en voegde daar haar expertise en inzichten aan toe. Zo kwamen we samen tot het perfecte concept.”

Sterk netwerk

Kim en Evelien werkten met Katlijn ook zeer intensief aan de strategie achter hun brand. Zo wisten de twee architectes heel concreet hoe ze hun merk konden laten werken. Katlijn daagde hen voortdurend uit om actie te ondernemen.

Kim: “Het businesstraject is een echte aanrader. Het brengt je tot de juiste inzichten op een hele praktische manier en dat leidt tot de ideale branding voor je bedrijf. Bovendien krijg je toegang tot het Opmerkelijk Netwerk waarin je alleen maar enthousiaste onderneemsters met een ongelofelijke drive ontmoet. Katlijn heeft ons actief in contact gebracht met onderneemsters uit haar netwerk. Er zijn contacten ontstaan die een echte win-winsituatie kunnen opleveren.”

Evelien: “Wij hebben de begeleiding van Katlijn trouwens al aan verschillende mensen aangeraden. Je krijgt niet alleen een topconcept en een duidelijke branding, maar ook heel veel tips om je te onderscheiden van je concurrenten. Zo krijgen onze klanten nu aan het begin van hun bouwproject een handige map om alle bouwdocumenten netjes in op te bergen en op het einde een stoefboekje met foto’s van hun nieuwe thuis. Twee fijne ideeën van Katlijn die een groot verschil maken.”


www.sfera-architecten.be

Wil jij ook een doordacht concept en een sterke branding voor je onderneming? Volg dan het businesstraject van Opmerkelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.