Herman en Claudia Aendekerk, zaakvoerders van Aendekerk Immobiliën

De droom van Claudia Aendekerk is heel duidelijk: voor elke klant een droompand! Met haar kantoor Aendekerk Immobiliën zoekt ze de perfecte match tussen mensen en immo. En dat op een manier die haar duidelijk onderscheidt van haar collega-concurrenten. Dankzij haar brandingtraject bij OpmerKelijk kan Claudia haar sterktes nog meer uitspelen op de markt. En zo laat ze vele woondromen in vervulling gaan …

Een troef om uit te spelen

“Ik werk graag anders! En dat lukt me helemaal. Want ik krijg vaak te horen dat mijn aanpak helemaal verschilt van wat mensen over het algemeen van een makelaar verwachten. De keuze om de mens altijd centraal te zetten bij elk immovraagstuk zit daar wellicht voor iets tussen. Deze sterkte wilde ik graag meer uitspelen in een duidelijk concept, volgens een netjes afgelijnd plan. En zo kwam ik terecht bij OpmerKelijk.

Ik weet nog goed dat Katlijn me vertelde dat mijn brandingplan een soort bijbel ging worden voor mijn business. Heel eerlijk? Ik dacht toen: jaja, het zal wel …”

Verrassing van formaat

“Stap voor stap vulden we samen de lege vakjes van mijn plan in. Zaken die eerst heel vaag waren, zoals mijn USP en ESP, werden helemaal duidelijk. We werkten een sterk concept en een methodiek uit. Katlijn bepaalde het merk-DNA om de grafische ontwerper een duidelijk kader te geven en tekende een sitemap uit voor mijn website om de webdesigner aan te sturen. Na elk gesprek en elke huistaak kwamen we dichter bij de structuur die ik zocht voor mijn zaak. De momenten met Katlijn waren voor mij leuk en tegelijkertijd spannend. Het is super om samen ergens voor te gaan. Ik maakte taken waarvan de uitkomsten later ineens opdoken in mijn plan. Telkens opnieuw een verrassing. Het voelde alsof de puzzelstukken stuk voor stuk op de juiste plaats vielen.”

Creatieve leidraad

“Het resultaat van dit brandingtraject is een echte bijbel … Katlijn had dus toch gelijk! Ik neem dit plan voortdurend in mijn handen. Het is mijn leidraad.

Een hele creatieve leidraad bovendien. Ik weet nu bijvoorbeeld haarfijn hoe mijn concept eruitziet: waarin kunnen we het verschil maken, wat is onze focus … Ook de subbaseline is echt leuk gevonden: Zoek je droompand tussen ons vastgoedaanbod van aan de kerk tot ver daarbuiten. Een leuke knipoog van Katlijn, hè? Ze kan trouwens op een hele flexibele manier omgaan met het creatieve aspect van haar werk. Nadat mijn graficus een sleutel in het logo plaatste, was Katlijn vastberaden om dit ook tekstueel te gebruiken. Onze baseline werd zo: Mensen matchen met immo is meer dan maatwerk.”

Vanaf een afstand

“De input van Katlijn is zeer verhelderend. Voor iemand die zelf niet in de sector zit, kan zij straf en met veel inlevingsvermogen uit de hoek komen. Als ik eens tegen dingen aanliep, had ze altijd een oplossing klaar. Ze heeft duidelijk het talent en de ervaring om zaken rustig vanaf een afstandje te bekijken en te analyseren. Ongeacht de sector. Dankzij haar enthousiasme, haar brede kijk en haar gerichte kennis is Katlijn voor veel ondernemers een absolute aanrader.”

 

www.aendekerk-immo.be

Streef jij ook naar een sterke branding om jouw onderneming uniek in de wereld te zetten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

BewarenBewaren

Emiel Denies en Hilde Schijvens, zaakvoerders van Bouwdimensies

Met Bouwdimensies, een platform voor ondernemers in de bouw, zet ervaren bouwondernemer Emiel Denies een nieuw merk op de markt. Na meer dan vijftien jaar ondernemen in de bouwsector wil hij zijn visie delen met andere bouwondernemers. Om van zijn nieuwe merk een succes te maken, volgde hij het businesstraject van OpmerKelijk.

Emiel: “Ondernemers in de bouw werken vaak erg hard. Maar het kan anders, als je tenminste weet hoe. Daarover schreef ik het boek Zonder zwoegen en zweten. Maar ik wilde verder gaan. Ik wilde ondernemers effectief bijstaan met advies. Eigenlijk hield dat in dat ik naast mijn huidige activiteiten in de bouw een nieuw bedrijf moest oprichten. Ik ging op zoek naar iemand die me kon helpen bij het concept en de branding van dat nieuwe verhaal. Sara van Tekstueel vertelde me over Katlijn van OpmerKelijk. Ik was nieuwsgierig en boekte een verkennend intakegesprek.”

Kennis en meerwaarde

“Eerlijk? Ik was wat terughoudend. Ik vertelde Katlijn bij de start van het gesprek dat ik me afvroeg of zo’n OpmerKelijk businesstraject me vooruit zou helpen. We hebben lang gepraat. Na het intakegesprek was ik honderd procent overtuigd van de kennis van Katlijn en de meerwaarde die zij me kon bieden.”

Reflectie

“Katlijn is erin geslaagd om mijn ideeën gestructureerd op papier te zetten en Bouwdimensies mee vorm te geven. Het businesstraject heeft me veel geleerd. Katlijn is kritisch en stelt op het juiste moment de juiste vragen. Het hele traject duurt drie maanden. Zo heb je tussenin tijd en ruimte om alles te laten bezinken en tot antwoorden te komen. Katlijn is ook altijd tot in de puntjes voorbereid en verdiept zich met veel enthousiasme in je dossier.”

Aha-erlebnis

“Het was een topervaring om met Katlijn samen te werken. Ze heeft tegelijkertijd een sterk inzicht én een helicopterview. Ze komt altijd tot de juiste oplossingen. Zo kwam ze ook met de perfecte naam BouwdiMENSies. Een perfecte verwoording voor een concept dat bestaat uit de operationele, financiële en strategische dimensie en waarbij in het woord diMENSie de bouwondernemer als mens centraal staat. Katlijn had trouwens nog meer goede voorstellen. Die creativiteit typeert haar. Je merkt dat daarin een stuk van haar passie ligt. En dat werkt inspirerend.”

Onderscheidend profileren

“Dankzij Katlijn kan ik me nu onderscheidend profileren. Het resultaat van onze samenwerking? Een volledig uitgewerkt brandingplan met een helder concept, een duidelijke identiteit en een heldere communicatie. Ik kan nu duidelijk kaderen wat ik wil en waar ik voor sta. Met die kennis zet je gemakkelijk de volgende stappen zoals een website, logo, teksten … Al het denkwerk zit in je brandingplan, de bijbel van je merk. Katlijn is top in haar job. Ik raad het OpmerKelijk businesstraject aan iedereen aan!”

 

www.bouwdimensies.be

 

Kies net zoals Emiel voor het businesstraject van OpmerKelijk en onderscheid je zo met een heldere profilering en sterk concept. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Nicole Driesen, architectenbureau Do Modus

Architectenbureau Do Modus ontwerpt eengezins- en groepswoningen waarbij optimaal wooncomfort en een echt thuisgevoel centraal staan. Na 25 jaar voelde Nicole aan dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. Het doel? Zich met een nieuwe branding en een doordachte communicatie onderscheiden van haar concurrenten, om zo nog meer potentiële klanten te overtuigen. Een uitdaging die Katlijn graag samen met haar aanging.

Nicole: “Ik was al 25 jaar heel serieus en gedreven aan de slag. Maar met mijn imago en marketing hield ik mij niet bezig. Dat kwam ook niet aan bod in mijn opleiding. Ik merkte dat ik vaak tweede werd bij aanbestedingen en besloot dat het tijd was om met een nieuwe branding duidelijk te maken welke meerwaarde ik bied. Ook mijn naambekendheid mocht beter. Ik had het boek Onderneemster zkt sterk merk gelezen, en wist dat Katlijn de persoon was die ik nodig had. Ik stapte dan ook vol verwachting in het businesstraject.”

Sterke formule

Het businesstraject gaf Nicole de antwoorden die ze zocht. “Zo’n traject is echt geweldig. Het behandelt alle aspecten die je nodig hebt om je merk te versterken en je goed te profileren. Je komt echt tot inzichten. Ik weet nu precies waarin ik mij onderscheid en slaag er met een duidelijke communicatie in om dat over te brengen op mijn potentiële klanten. Zo ben ik bijvoorbeeld met de hulp van Katlijn bewust bezig met sociale media en stop ik persoonlijkheid in alles wat ik doe. Een traject bij Katlijn is heel intensief en je moet veel denkwerk verrichten. Het was niet altijd gemakkelijk om daar de tijd voor te vinden. Maar als je meegaat in de stapsgewijze opbouw van het traject, dan haal je echt veel meer uit je zaak.”

Meer dan de moeite waard

“Het is heel fijn om te zien dat je inspanningen resultaten opleveren. Katlijn is samen met mij op zoek gegaan naar een nieuw concept en een nieuwe branding. En die nieuwe aanpak werkt! Ik stap anders naar potentiële klanten toe, besteed veel aandacht aan de persoonlijke dimensie van een samenwerking en gebruik andere bewoordingen in mijn communicatie. Ik merkte al tijdens het traject dat mijn nieuwe werkwijze aansloeg. Een aantal grotere spelers op de markt van de sociale woningbouw hebben beloofd om in de toekomst met mij samen te werken.”

Professionele consultant

“Katlijn is heel bekwaam in haar vak. Ze straalt vertrouwen uit, en inspireert en motiveert. Ze heeft een schat aan ervaring en dat merk je. Ze hanteert een persoonlijke aanpak en dat geeft je een veilig en betrokken gevoel. Ik kan alleen maar lovend over haar zijn. Groeiende ondernemers die een nieuwe weg willen inslaan, moeten zeker contact opnemen met Katlijn.”

www.domodus.be

Wil je ook een vernieuwend concept en een duidelijke branding om nog meer uit je zaak te halen? Kies dan voor het OpmerKelijk businesstraject. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.