Testimonial_brandingtraject_Blabloom

Kim Smeets en Jan Raedschelders, oprichters van Blabloom

Als ondernemer berust je veel op je buikgevoel, maar soms mis je daardoor het strategische advies dat nodig is om je merk te versterken. Daarom riepen Kim Smeets en Jan Raedschelders de hulp van Opmerkelijk in. “Bij Blabloom werkten we vooral op buikgevoel. Dat heeft onze zaak haar eigenheid gegeven en voor een mooie organische groei gezorgd. Het team kende de kernwaarden van Blabloom wel, maar ze concreet benoemen en er dan nog een verhaal rond bouwen bleek moeilijk. Het traject met Opmerkelijk gaf bevestiging en veel nieuwe inzichten. Het merkverhaal van Blabloom is nu stevig verfijnd en heeft diepgang gekregen. Met onze drie pijlers ‘beproefd, begripvol, bezield’ zijn we klaar om verder te bloomen.”

Blabloom is een conceptstore in Genk en webshop voor ouders van baby’s en jonge kinderen die kiezen voor bewust, natuurlijk en haalbaar ouderschap. “Het rebrandingtraject met Opmerkelijk is een belangrijke houvast voor de toekomst. Nu kunnen we Blabloom pas écht opmerkelijk profileren en onze visie op duurzaamheid veel concreter en onderbouwd vertalen naar onze klanten.”

Meer dan een kinderwinkel

Kim: “Blabloom is een begrip, een way of life voor ouders die duurzame en gezonde keuzes willen maken op een manier die voor henhaalbaar is. Dit Blabloom-ouderschap heeft Katlijn dan ook duidelijker gepositioneerd als een onderdeel van ons merk. We zijn veel meer dan zomaar een kinderwinkel, maar konden dat moeilijk overbrengen naar de buitenwereld. Dankzij de rebranding van Opmerkelijk lukt dat nu wel en vertelt Blabloom eindelijk een samenhangend merkverhaal dat onze doelgroep gericht aanspreekt.”

Zorgen voor de wereld rondom ons

Kim: “Duurzaam opvoeden is een belangrijke pijler in onze onderneming, maar ook dat is zo’n containerbegrip geworden. Bij duurzaamheid denken mensen alleen aan recycleren, terwijl het zoveel meer is: onderzoek naar materialen, gezondheid, met veel liefde zorgen voor je kind, maar ook voor de wereld om je heen … Opmerkelijk heeft dat tijdens de rebranding perfect gevat én concreet vertaald, zodat we er verder mee aan de slag kunnen.”

Je kind loslaten

Kim: “Ik had alle vertrouwen in Katlijn, ze is heel professioneel en je ziet dat ze weet waarmee ze bezig is. Daardoor kon ik ons kindje Blabloom in haar handen leggen. Door het vertrouwen, de intense voorbereidingen, waardevolle gesprekken en de open communicatie is er nu een mooi resultaat bereikt. We hebben samen stappen gezet en gewerkt aan een rebranding waarin we ons eigen kindje nog kunnen herkennen, waar we ons goed bij voelen en waar toch de juiste knopen zijn doorgehakt op het vlak van een veel sterkere, strategische branding.”

Een houvast voor het team

Kim: “Het uitgebreide brandingdocument met concrete indicatoren geeft nu richting aan het team. Het is een laagdrempelig werkinstrument dat ervoor zorgt dat collega’s de rebranding zelf doorvoelen, zelf ons merk kunnen omschrijven en er zich deel van voelen. Bij een groot team als het onze is die betrokkenheid cruciaal.

Het helpt enorm om uit te stralen wat we willen uitstralen. We hebben een sterke basis nu, een vruchtbare bodem vanwaaruit Blabloom verder kan groeien en bloeien!”

Een nieuwe strategie voor groei en succes

“Opmerkelijk is er zeker ook voor bedrijven die al goed draaien, maar écht klaar zijn voor groei. Als je als ondernemer voelt dat het tijd is om doordachter met je zaken om te gaan en vooral wilt werken vanuit een strategie, dan is een rebranding als deze exact wat je nodig hebt om verdere stappen te zetten.”

Testimonial_brandingtraject_Blabloom

www.blabloom.com

Ben je ook een ondernemer die vanuit een samenhangend merkverhaal je doelgroep gerichter kan aanspreken? Doe dan net zoals Kim een beroep op Opmerkelijk om je branding naar een hoger niveau te tillen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *