Carla Van Corenland, zaakvoerster van Fiscadvies (Leuven)

Carla Van Corenland van Fiscadvies was zelf al een bezige bij op LinkedIn. Als onderneemster gelooft ze honderd procent in het professionele belang van dit platform. Dit enthousiasme over LinkedIn wilde ze graag overbrengen op haar team. Daarom ging Carla te rade bij Sofie van OpmerKelijk voor een LinkedIn-opleiding op maat van haar team.

Op zoek naar een coherent geheel

Carla: “Als doorgewinterde LinkedIn-gebruiker ken ik dit platform als mijn broekzak. Toch lukte het me niet om ook mijn team warm te maken voor dit professionele kanaal. En wie wel al communiceerde via LinkedIn, deed dat op een heel persoonlijke manier. De communicatie van Fiscadvies op LinkedIn was daardoor geen coherent geheel.”

De voorbereiding is cruciaal

“Ik klopte aan bij Sofie voor een opleiding. In een eerste fase bekeken we samen de belangrijkste accenten. Samen bepaalden we grondig de doelstellingen. Dat gaf me onmiddellijk veel vertrouwen in deze training.

Vervolgens ging Sofie aan de slag. Ze analyseerde onze bedrijfspagina en alle individuele profielen. Zo kon ze deze opleiding perfect afstemmen op onze noden en onze mensen.

Voor de opleiding vroeg ze al een eerste inspanning van mijn team. Elke medewerker moest zijn of haar profiel in orde zetten. Dankzij het overzichtelijke stappenplan van Sofie lukte dat perfect. Ik vond die aanpak schitterend. Zo verloren we geen kostbare tijd tijdens de opleiding en kreeg elk individu al wat voeling met de materie.”

Go, go, go LinkedIn!

“Tijdens de opleiding zelf dompelde Sofie mijn medewerkers onder in de wereld van LinkedIn volgens een doordachte structuur. Ze raakte echt alle topics aan: van overzichtelijke profielen, artikels posten en delen, tot elkaar taggen en erkenningen geven. Bij mijn team groeide het enthousiasme om zelf aan de slag te gaan met de minuut.

Hoewel ik al een stevige gebruiker van dit platform was, wist Sofie me toch te verrassen met nieuwe weetjes. Ze was helemaal mee met de meest recente zaken van LinkedIn die relevant konden zijn voor mijn business.”

Branding integreren

“Een extra troef van deze opleiding zat in het integreren van de branding van Fiscadvies. Na mijn brandingtraject bij Katlijn wist ik uiteraard perfect wat mijn merk inhield. Nu bracht Sofie dat ook over op mijn teamleden. Ik zou het zelf niet beter gekund hebben. Meer zelfs, door de boodschap te laten brengen door een externe persoon, bleef zowel de branding als de LinkedIn-kennis beter hangen.”

Aanrader!

“Deze opleiding miste haar doel niet. Door ze in teamverband te volgen, merkte ik dat mijn medewerkers zowel tijdens de opleiding als daarna van elkaar leerden en elkaar prikkelden. De LinkedIn-knowhow is echt blijven hangen en we werken er nog dagelijks mee. Mijn team gaat nu meer en beter aan de slag met dit platform. Dankzij Sofie communiceren we nu gestroomlijnd en op dezelfde professionele manier. En dat is een absolute winst voor het merk Fiscadvies.”

www.fiscadvies.be

 

Wil je, net zoals Fiscadvies uit Leuven ook de kracht van LinkedIn voor jouw bedrijf ontdekken en een opleiding voor je team organiseren? Ontdek dan de mogelijkheden van een LinkedIn-opleiding in jouw bedrijf.