Mieke Cassiers, zaakvoerster van Chocola-Tuti

Mieke Cassiers van Chocola-Tuti verleidt met haar chocoladeworkshops jong en oud. Facebook is voor haar een belangrijk medium en ze zet er dan ook al een tijdje op in. Maar ze was ervan overtuigd dat ze met een frequentere aanwezigheid en een plan van aanpak nog beter zou scoren. Tijdens haar brandingtraject bij OpmerKelijk besliste Mieke daarom om een individuele Facebook-opleiding te volgen bij Sofie.

Do’s-and-don’ts van Facebook

Mieke: “Ik wist wel dat Facebook voor Chocola-Tuti het ideale sociale medium is. Maar ik ben niet met Facebook opgegroeid, dus ik speelde er maar wat mee (lacht). De opleiding van Sofie was superpraktisch! Ze kende mijn business, want ze had het brandingtraject meegevolgd achter de schermen. Vanaf minuut één konden we daardoor hands-on de Facebook-pagina van Chocola-Tuti optimaliseren. Sofie had de opleiding grondig voorbereid, do’s-and-don’ts genoteerd, ideeën opgeschreven. Ik werd met de minuut enthousiaster!”

Calls to action voor meer resultaat

Sofie leerde Mieke dat je op je professionele Facebook-pagina interessante knoppen kan toevoegen. Zo voegde Sofie de call-to-actionknop ‘Contact met ons opnemen’ bovenaan toe. De tabs in de navigatiebalk links werden anders gerangschikt en aangevuld. Zo zie je nu meteen het ‘aanbod workshops’ staan. Mieke: “Superleuk ook is ‘live’ gaan met Facebook. Echt iets voor mijn business. Vóór de opleiding durfde ik die knop niet goed aan te raken, nu heb ik het toch al een aantal keren geprobeerd. Het smaakt naar meer.”

Top of mind blijven

Mieke merkt dat heel wat mensen Chocola-Tuti op Facebook volgen. “Niet iedereen reageert, maar iedereen heeft het wel gezien. Dat hoor ik achteraf. Dankzij Facebook blijf ik top of mind. Het vergt niet al te veel tijd en het is nog leuk ook. Als ik leerkracht was, dan kreeg Sofie van mij een tien op tien!”


www.chocola-tuti.be

Wil je net zoals Chocola-Tuti top of mind zijn op Facebook? Wil je ook eens live gaan? Mail dan naar sofie@opmerkelijk.be. Zij leert je de knepen van het socialemediavak.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren