Cathy Tavernier, zaakvoerster van Optimazing

Cathy Tavernier is een specialist in online marketing en sociale media. Ze stelt alles in het werk om de online zichtbaarheid van haar klanten te verhogen. Hoe ze dat concreet doet, valt bijna niet op te sommen. En precies daar wrong het schoentje. Want als je zoveel doet, is het niet altijd helder waarvoor je bedrijf precies staat.

Om dat probleem aan te pakken, ging ze te rade bij OpmerKelijk en startte ze een brandingtraject. Tijdens dat traject werd Optimazing geboren. Cathy gaf een nieuwe boost aan haar business dankzij een helder concept, een duidelijk en klantgericht aanbod en de juiste uitstraling.

Naar een heldere aanpak

Cathy: “Het is belangrijk om als specialist in online marketing en sociale media op enorm veel vlakken je mannetje te staan. Maar het gevolg was dat zowel ik als de buitenwereld door de bomen het bos niet meer zagen. Ik stelde me voortdurend vragen zoals: Waarvoor sta ik eigenlijk? Wat is mijn aanbod? Hoe profileer ik mijn bedrijf? Ik zocht antwoorden en daarom klopte ik uiteindelijk aan bij Katlijn.

Al vrij snel – bij de derde afspraak – kwamen we tot de wortel van het probleem. Want tijdens die sessie moest ik mijn aanbod structureren. Ik raakte toen echt in paniek. Het lukte me niet. Gelukkig nam Katlijn even het roer over. Met de input die ik haar gaf, ging ze aan de slag. Alles wat ik kon en deed, goot zij in een glashelder concept waaraan ik mijn aanbod kon ophangen. Nu draait bij Optimazing alles rond ‘Analyse & advise’, ‘Activate’ en ‘Administer’. Dit overzichtelijke plaatje gaf me enorm veel gemoedsrust. Het probleem waarmee ik worstelde was eindelijk van de baan!”

Katlijn als sparringpartner

“Ik stond ervan versteld hoe snel Katlijn inzicht kreeg in mijn business. In de verschillende stappen van mijn traject zat ze er nooit naast. Ze is trouwens een schitterende sparringpartner. Als je met Katlijn samengezeten hebt, kan je je daarna veel beter focussen op wat echt belangrijk is voor je business. En bij problemen blijf je minder lang bij de pakken zitten. Ik zie dit traject dan ook niet als een eindpunt. Ik ga haar advies blijven vragen én volgen.”

Creatief én professioneel

“Het is ongelooflijk hoe Katlijn met woorden goochelt. Ze bedacht zelfs de nieuwe naam voor mijn zaak: Optimazing. En professioneel zoals ze is, plaatste ze de nieuwe merknaam ook meteen in een ruimer zakelijk kader. Is de domeinnaam nog vrij? Kan de bedrijfsnaam wettelijk gezien? Hoe zit het met de concurrentie? Het gaat dus veel verder dan een puur creatieve oefening.”

Je plan uitrollen

“Het plan dat ik nu in handen heb, brengt me rust en structuur. Voor de uitrol van mijn nieuwe aanpak kan ik vrijblijvend terecht bij het netwerk van Katlijn. Ik koos op die manier al voor een designer en een copywriter die vertrouwd zijn met OpmerKelijk. Door me te beroepen op die mensen, win ik veel tijd. Je merkt dat ze meteen mee zijn in het verhaal. En zodra er iets klaar is, staat Katlijn paraat met het nodige advies. Ze werpt een laatste blik op elke vorm van communicatie en checkt of alles in lijn zit met je branding.”

De gunfactor

“Ik raad Katlijn graag aan. Door mijn eigen positieve ervaring, maar ook omdat je merkt dat mensen rondom haar stuk voor stuk grote stappen vooruitzetten met hun zaak. In haar OpmerKelijke netwerk gunt iedereen elkaar succes. En dat kom je echt in weinig netwerken tegen.”

www.optimazing.be

Ga ook voor een onderscheidende branding en een sterke merkbeleving met de hulp van een creatieve en strategische brandingexpert. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.