Rosaly Bettens, zaakvoerster van Naturelle

Rosaly Bettens volgde een brandingtraject bij Katlijn Voordeckers van OpmerKelijk. Het resultaat was een sprankelend nieuw concept voor haar schoonheidsinstituut Naturelle. Rosaly wilde haar nieuwe aanpak en concept maar wat graag optimaal verspreiden via sociale media. En om dat voor honderd procent in lijn te doen met haar nieuwe branding, riep ze de hulp in van socialemedia-expert Sofie Kenens van OpmerKelijk.

Behoefte aan diepgang

Rosaly: “Er zijn bijzonder veel opleidingen op de markt rond sociale media. Vaak gaat het over cursussen in een grote groep, zonder veel diepgang en met van die typische PowerPoint-presentaties. Dat was allesbehalve wat ik zocht. Ik had al een Opmerkelijk brandingtraject bij Katlijn gevolgd en wist dus hoe persoonlijk hun aanpak was. Daarom was de keuze voor het individuele socialemediatraject bijna evident. Mijn verwachtingen werden volledig ingelost door Sofie.”

Leren uit het verleden, met het vizier op de toekomst

“Van bij de start was Sofie helemaal mee met mijn nieuwe branding. Daardoor bleef ze tijdens het traject niet hangen in het ijle. Uiteraard leerde ze me de algemene basis per medium, om daarna die theorie om te zetten naar de praktijk van mijn business.

Sofie legde bijvoorbeeld mijn eerdere posts op Facebook onder de loep. Zo leerde ik heel concreet de do’s-and-don’ts van dit medium. Maar ook naar de toekomst toe hielp ze me verder met enkele berichten en hashtags die onmiddellijk gelinkt waren aan mijn nieuwe branding. Dat was voor mij een stevige houvast.”

Het voordeel van een traject

“Wat ik zo fijn vond aan dit traject, was dat ik al vanaf de eerste sessie heel enthousiast was om dingen te proberen. Lukte het me niet, dan kon ik tijdens mijn volgende afspraak Sofie om raad vragen. En met haar uitgebreide kennis van sociale media bleef er geen enkel struikelblok overeind. Noch op technisch vlak, noch op strategisch vlak. Die terugkoppeling was voor mij heel waardevol.

Ik raad elke ondernemer dit socialemediatraject aan. Want er is geen betere manier om je business en je branding te boosten dan met een doordacht gebruik van sociale media.”

www.instituut-naturelle.be

Wil je ook leren hoe je sociale media optimaal inzet om je merk een boost te geven? Ontdek de mogelijkheden van een individueel socialemediatraject.