Testimonial brandingtraject Ossiado - Opmerkelijk

Elisa Vermeulen, zaakvoerster van Ossiado

Ossiado is een partner en expert in bodemuitdagingen- en kansen. Of met andere woorden: een bedrijf in een zeer specifieke sector dat nood had aan een sterke merkidentiteit, merkstrategie en een sterk merkverhaal. Opmerkelijk ging de uitdaging niet uit de weg en bezorgde zaakvoerster Elisa Vermeulen een brandingtraject van onschatbare wAARDE.

Beloftevolle blikopener

“Ik ontmoette Katlijn op een Unizo-event. Ze vertelde enthousiast over de diensten van Opmerkelijk en hoe je op het gebied van klantbeleving écht een verschil kan maken. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Tot op die dag was ik me er niet van bewust dat ook kleinere bedrijven met een straf merkverhaal naar voren kunnen treden. De hippe baselines en doordachte strategieën zijn echt niet alleen weggelegd voor Coca-Cola en Netflix. Katlijn leerde me dat veel ondernemers er gewoon in vliegen, maar daarbij de basis uit het oog verliezen: finetunen waar je voor staat en hoe je het naar de buitenwereld brengt. Net zoals bij marketing wordt ook in mijn sector de basis, grond, onderschat. Tijdens het intakegesprek voelde ik zoals verwacht meteen een klik. Raakvlak? Check.”

Bodemloos bezield

“Hoewel Katlijn geen enkele achterGROND in bodemonderzoek had, heb ik dat niet als een nadeel ervaren. Integendeel, Opmerkelijk ging aan het graven tot op de bodem van mijn business en liet me met een nieuwe bril naar mijn sector kijken. Terwijl ik de zaken eerder technisch benader, toonden zij mij hoe doorGRONDe, strategische keuzes je profilering bepalen. Aan de hand van onder andere een benchmark, een trendonderzoek, een SWOT-analyse en een uitgebreide vragenlijst verdiepten ze zich in mijn expertise. Wat voor mij evident is, is dat niet altijd voor een klant. Door Katlijns vastberadenheid kan ik mijn relevantie nu veel duidelijker maken. Ik ben dan misschien wel een experte in mijn vak, toch verwierf ik tal van nieuwe inzichten uit hun onderzoek. Na een jaar van ondernemerschap was het tijd om kritisch de puntjes op de i te zetten. Vanaf nu kijk ik anders naar Ossiado. En mijn klanten ook.”

Waardevolle wisselwerking

“Toegegeven: ik gaf niet graag mijn business uit handen. Gelukkig hoefde dat bij Opmerkelijk ook niet. Bij het team staat co-creatie centraal. Zij stellen vragen, ik beantwoord vanuit mijn ervaring. Zij pitchen ideeën en geven strategisch advies, ik geef feedback en mijn ongezouten mening. De continue bijsturing maakte het traject dynamisch en efficiënt. Door de heldere documentatie en de doorgesproken verwachtingen verliep alles gemoedelijk. Ik vond het enorm nuttig om een beroep te doen op zo’n professionele adviespartner.”

Vernieuwende visie

“Ik wil met Ossiado niet alleen een meerwaarde leveren aan de opdrachtgever maar ook aan de maatschappij en het klimaat. Dankzij Opmerkelijk treed ik nu naar buiten met een sterk merkverhaal en overtuig ik klanten en partners van mijn kunnen. Katlijn vertaalde mijn diensten en unieke missie naar de ODO5-aanpak: vijf pijlers die ik zelf nooit zo bevattelijk kon formuleren. Met een opvallend merk-DNA onderscheid ik mezelf nu pas echt van de concurrentie.”

Trefzekere toekomst

“Het resultaat van onze samenwerking is zoveel meer dan mooie woorden op papier. Het brandingdocument ligt op mijn bureau en ik gebruik het als werktool. Nu én in de toekomst. Het is een onmisbaar element van Ossiado. Meer nog, het is mijn basis. De inhoud is mijn GRONDbeginsel. Opmerkelijk gaf me bouwstenen om doeltreffend mijn dromen waar te maken. Ik lanceerde mijn zaak in volle coronacrisis. Toen: low profile. Nu: opmerkelijk. Mijn advies voor jou? Wacht niet te lang af en durf te investeren in wat er echt toe doet. Ook dat is ondernemen.”

Testimonial brandingtraject Ossiado - Opmerkelijk

www.ossiado.be

Wil jij net als Elisa uitzoomen om daarna in te zoomen? Voel je dat je (potentiële) klanten niet altijd jouw volledige relevantie zien? Tijd voor een brandingtraject. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *