Infographics OpmerKelijk

Een infographic laten maken om je branding strategisch te visualiseren

Wat is een infographic?

Met een infographic breng je je branding heel concreet in beeld door je business visueel te structureren vanuit een strategische invalshoek. We visualiseren je merkidentiteit, aanbod en aanpak, zodat het voor (potentiële) klanten en andere stakeholderse in één oogopslag duidelijk is waarvoor je staat, wat je doet en hoe je het doet. Kortom: de ideale manier om je diensten te productiseren en tastbaarder te maken, waardoor de meerwaarde van je merk sterker tot uiting komt.

We maken een infographic volledig in je huisstijl en leveren een kant-en-klaar document af. Dat kan je vervolgens doorsturen naar prospects via e-mail, verwerken op je website, modulair inzetten op sociale media, laten printen als een flyer om af te geven tijdens een salesgesprek …

Jouw doelstelling als startpunt

Je bespreekt met ons de structuur van je infographic. Daarbij bepaalt jouw specifieke doelstelling hoe de infographic opgebouwd wordt.

 • Wil je je methodiek concreter naar buiten brengen?
 • Wil je je totaalaanbod meer in de picture zetten?
 • Wil je duidelijk maken wie tot jouw doelgroep behoort?
 • Wil je aan je VerMERKvuldigers kunnen uitleggen wat je precies doet?

Elke infographic is dus doorgedreven maatwerk.

De meestvoorkomende onderdelen in een infographic zijn het concept van je merk, je aanbod, testimonials van klanten, een elevatorpitch, je methodiek en eventueel enkele leuke weetjes of tips.

Stappenplan om een infographic te laten maken

 1. We plannen met jou een (telefonisch) gesprek om je doelstellingen te bespreken en te bekijken op welke verschillende kanalen je de infographic wil inzetten. Op basis daarvan wordt de inhoud en structuur bepaald.
 2. Je ontvangt van ons een overzicht van wat we nodig hebben om van start te gaan met jouw infographic (zoals je logo, bepaalde icoontjes en de kleurencodes van je huisstijl).
 3. Je krijgt een eerste voorstel doorgestuurd en jij bezorgt ons jouw feedback.
 4. We voeren de nodige aanpassingen door en sturen jou een nieuwe versie.
  (Twee correctierondes van elk maximum 1 uur zijn inbegrepen. Extra aanpassingen worden gefactureerd aan een uurtarief van € 95 excl. btw)
 5. Je ontvangt de finale infographic in alle gewenste formaten (long-form en de verschillende onderdelen afzonderlijk).

Praktische info

Een infographic laten maken kost 495 euro (excl. btw). Deze dienst komt niet in aanmerking voor subsidie via de kmo-portefeuille.

Wil je je merk strategisch laten visualiseren in een infographic? Stuur dan een mailtje naar eveline@opmerkelijk.be en ontdek hoe je een infographic voor jouw business kan laten werken.

Wil je een gratis infographic om je werking heel concreet in beeld te brengen, nu we met z’n allen meer communiceren via digitale communicatiekanalen? We bieden twee standaardinfographics aan die je gratis kan downloaden

“Deze tool ondersteunt de geloofwaardigheid van onze firma. In ons segment zijn er bedrijven van allerlei aard. Daarom is het voor ons heel belangrijk om professioneel over te komen en een vertrouwensband te creëren met de klant.” Lees meer.

Bekijk hier enkele voorbeelden