Sylvie en Peggy Raedschelders, zaakvoersters van Publisor

Publisor brengt je totale bedrijfsuitstraling tot leven. Het bedrijf uit Maaseik is gespecialiseerd in visuele bedrijfscommunicatie en zorgt ervoor dat ondernemingen gezien worden. Zaakvoersters Peggy en Sylvie namen het familiebedrijf over en kozen voor een aanpak met meer nadruk op een sterk imago. Voor een duidelijke profilering volgden ze een businesstraject bij OpmerKelijk.

Peggy Raedschelders: “We hebben het bedrijf van onze ouders overgenomen. De aanpak die zij hanteerden en de manier waarop ze het bedrijf runden, werkte en daarom gingen we op hetzelfde elan verder. Maar de laatste tijd voelden we toch de nood om eens te kijken hoe we het anders konden aanpakken. Misschien konden we door enkele veranderingen onze efficiëntie verhogen? Wij hebben bijvoorbeeld een uitgebreide dienstverlening en een enorm aanbod aan communicatiemogelijkheden en we merkten dat onze klanten daarvan niet altijd op de hoogte waren. We kregen soms reacties zoals “Ah, ik wist niet dat jullie dat ook deden!” Het was dus tijd om via een duidelijke profilering de puntjes op de i te zetten.”

Gemoedsrust dankzij brandingplan

Het uitgewerkte concept achter het brandingplan van OpmerKelijk geeft ondernemers een houvast. Peggy: “Samen met Katlijn werkten we een concept uit voor de profilering en de positionering van Publisor. Dat concept vertaalden we naar een brandingplan. Zo werd het duidelijk voor ons waar we naartoe wilden en vooral ook hoe we daar konden geraken. Katlijn raadde ons bijvoorbeeld aan om ons aanbod te comprimeren en onder te verdelen in rubrieken die duidelijk en hapklaar zijn voor onze klanten. Door ons zo te profileren, kunnen we ons nu gemakkelijker richten op de klanten die we willen aantrekken. Alle neuzen staan in dezelfde richting, de twijfels zijn weggenomen en dat zorgt voor professionele gemoedsrust!”

De tijd en inspanningen waard

“Katlijn doet je echt nadenken over alle aspecten van je bedrijf. Zo’n concept uitwerken en een brandingplan opstellen is een heel intensief proces. Je USP en ESP formuleren en je missie en visie uitschrijven is best heftig. Het is niet gemakkelijk om de juiste woorden te vinden, want elke nuance is belangrijk. Dat maakt dat er nogal wat tijd in zo’n businesstraject kruipt. Het is voor drukbezette ondernemers een extra uitdaging om die tijd te vinden. Maar de inspanning loont! Het brandingplan biedt ons nu een kapstok die stapsgewijs is opgebouwd en waarop we op elk moment kunnen terugvallen.”

Een aangename coach

“Katlijn is iemand bij wie je je vanaf het eerste moment op je gemak voelt. Haar aanpak is een mix van hulp en rust. Ze stimuleert je om echt over elk aspect na te denken en moedigt je doortastend aan om tot resultaten te komen. Tegelijkertijd creëert ze een kader waarin je geen angst moet hebben om iets verkeerd te doen. Het businesstraject was voor ons een heel positieve ervaring. Ik zou het dan ook aan alle ondernemers aanraden. Met de boodschap dat ze niet zomaar moeten blijven doorgaan, maar op tijd eens wat afstand moeten nemen en hulp van buitenaf inroepen. Dat maakt ondernemen vaak een stuk gemakkelijker.”

www.publisor.be

Wil jij ook een doordacht concept en een sterke branding voor je onderneming? Volg dan het businesstraject van OpmerKelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.