Roos Vanvinckenroye, zaakvoerster van Alltronic

Roos Vanvinckenroye zette drie jaar geleden de stap naar het zelfstandige ondernemerschap toen ze Alltronic, leverancier van hoogwaardige ledverlichting, overnam. Ze bleef nog een jaar werken onder de vleugels van de vorige eigenaar. Zo leerde ze het bedrijf en de sector helemaal kennen. Het gevolg? Roos besefte dat Alltronic behoefte had aan een doordacht concept en een sterke branding. Alleen zo zou haar merk gericht kunnen groeien. Ze klopte bij Opmerkelijk aan voor een kennismakingsgesprek. Omdat Roos 100 procent zeker wilde zijn dat Katlijn de juiste vrouw voor de job was, stelden zij en haar partner eerst enkele kritische vragen. Maar Katlijn stond haar mannetje en het businesstraject werd een feit. 

Roos: “Drie jaar geleden raakte ik een beetje uitgekeken op mijn job als interieurarchitecte. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. Ik heb ondernemersbloed en twijfelde dus niet toen ik de kans kreeg om Alltronic over te nemen, een leverancier in ledverlichting met een eigen merk. De eerste twee jaar had ik het zo druk dat ik geen tijd had voor marketing en merkidentiteit. Toch besefte ik dat een helder concept en een duidelijke branding essentieel waren om Alltronic onderscheidend te profileren. Maar om dat te realiseren had ik hulp nodig. Ik ontmoette Katlijn in 2014 bij de boekvoorstelling van Onderneemster zkt sterk merk bij Artemis. Ik wist meteen dat zij de brandingspecialist was die ik nodig had.”

Mooie puzzel

Het businesstraject was voor Roos een heel positieve ervaring: “Hoewel het traject vaak een echte uitdaging was – je moet over alle aspecten van je bedrijf nadenken en best wel moeilijke vragen beantwoorden – vond ik het heel plezant. Ik keek uit naar onze sessies. Dankzij de professionele begeleiding van Katlijn werd mijn merkidentiteit elke keer zichtbaarder en kreeg mijn concept almaar beter vorm. De puzzelstukken vielen op hun plaats. En wanneer er nog gaten waren, zorgde Katlijn voor een perfect passend puzzelstukje. Het resultaat? Een doordacht concept met vier sterke pijlers. Katlijn heeft de ideologie van Alltronic perfect vertaald naar de praktijk en ervoor gezorgd dat alle aspecten van mijn onderneming op de juiste manier met elkaar zijn gelinkt.”

Handig overzicht

“Het brandingplan dat ik op het einde van mijn traject kreeg, is een handige tool. Het biedt me een houvast en is een overzichtelijke samenvatting van al het werk dat Katlijn en ik hebben verzet. Het is ook een enorme meerwaarde in mijn samenwerking met andere professionele partners of toekomstige medewerkers. Die weten meteen waar Alltronic voor staat en wat we willen uitstralen. Ik zal nog vaak teruggrijpen naar het brandingplan. Want het echte werk begint nu pas voor mij: mijn branding in de praktijk brengen.”

Toffe, professionele begeleiding

De aanpak van Katlijn werkte perfect voor Roos: “Katlijn gaat heel hands-on te werk. Ze stelt veel vragen en luistert goed naar je. Zo doorgrondt ze je bedrijf en vindt ze de ideale branding. Ze is heel behulpzaam, professioneel en betrokken. Ik vond het ook fijn dat ze zo vlot communiceert. Heb je een vraag? Dan krijg je snel een antwoord. En het goede dat ik hoorde over het Opmerkelijk Netwerk kan ik alleen maar bevestigen. Het is inspirerend om gedreven collega-onderneemsters te ontmoeten. Kortom: ik ben heel tevreden over het traject en raad de begeleiding van Katlijn zeker aan!”

www.alltronic.be

Streef je ook naar een sterk concept en een heldere merkidentiteit voor jouw bedrijf? Volg dan het businesstraject van Opmerkelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.