Tom en Roos, zaakvoerders van KLAAR Incasso

Tom en Roos van KLAAR Incasso wilden een incassobureau oprichten dat zich met een uniek concept en een verfrissende aanpak kon onderscheiden van conculega’s. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Omdat Roos voor de branding van haar andere bedrijf, Alltronic, had samengewerkt met Opmerkelijk, wist ze dat de expertise van Katlijn ook voor KLAAR Incasso een absolute meerwaarde zou zijn. Het resultaat? Tom en Roos volgden het businesstraject van Opmerkelijk en kregen een unieke branding voor hun zaak.

Tom: “Als ik iets doe, dan doe ik het goed. Half werk is niets voor mij. Daarom wilde ik voor KLAAR Incasso een concept, aanpak en branding die eruit sprongen. Op aanraden van Roos – die een positieve ervaring met Opmerkelijk had voor Alltronic – klopten we ook voor de branding en het concept van ons incassobureau bij haar aan.”

Pittige kennismaking

De eerste ontmoeting was heftig. “Ondanks de lovende woorden van Roos was ik heel sceptisch. Ik ben van nature wantrouwig tegenover communicatie- en marketingbureaus, omdat ik niet snel overtuigd ben – of nu beter: was – van de meerwaarde die ze kunnen bieden. Het resultaat? Een stevige discussie tijdens ons eerste gesprek. Ik heb Katlijn daarin bewust uitgedaagd en getest. Niet leuk voor haar, maar ik wilde echt weten of zij voor ons iets kon betekenen. Ze is met glans voor de test geslaagd en wist me te overtuigen.”

Diepgaand en uniek

“Ons concept is ijzersterk: het is diepgaand en maakt ons uniek. Samen met Katlijn hebben we onze USP’s bepaald en bekeken hoe we die optimaal kunnen laten renderen. Katlijn koppelde onze USP’s aan onze naam. KLAAR is een acroniem voor klare afspraken, levendige communicatie, accurate opvolging, actieve resultaten en een respectvolle aanpak. Ons concept is gebaseerd op een open, transparante en respectvolle communicatie en omgang met onze opdrachtgevers en hun debiteuren. Bovendien hanteren we een aanpak op maat die verschilt voor bedrijven die handelen in producten of in diensten. We houden ook altijd rekening met de bedrijfsidentiteit van onze klanten. Zo komen we snel tot een oplossing die bijdraagt tot hun groei en continuïteit.”

Een must voor starters

Tom is helemaal gewonnen voor het businesstraject van Opmerkelijk. “Zo sceptisch als ik was in het begin, zo overtuigd ben ik nu van de meerwaarde van het businesstraject van Opmerkelijk. Het zou verplicht moeten zijn voor alle startende ondernemingen. Het doet je echt heel goed nadenken over je zaak, maakt duidelijk waar je staat, waar je naartoe wilt én hoe je het beste je bestemming bereikt. Je boekt met de begeleiding van Katlijn resultaten die je anders nooit zou boeken. Ik zou het traject dan ook aan iedereen, maar zeker aan beginnende ondernemers, aanraden.”

www.klaarincasso.be

Wil je ook een uniek en diepgaand concept en een heldere branding voor jouw zaak? Volg dan het businesstraject van Opmerkelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.