optiek mommen

Marc en Monique Mommen, zaakvoerders van Optiek Mommen

Marc en Monique Mommen van Optiek Mommen hebben een klare kijk over de richting die ze met hun zaak uit willen: vooruit! Haar voornaamste strijdwapens? Naambekendheid via een uitgewerkte marketingstrategie en een doelgerichte communicatie. Samen met haar man Marc volgde Monique een businesstraject van OpmerKelijk en werkte ze met Katlijn aan een solide brandingplan voor de optiek.

Monique: “Ondernemen is tegenwoordig zoveel meer dan je bezighouden met je corebusiness. Er komt zoveel op je af. Als je wilt blijven bestaan, moet je investeren in je marketing en communicatie en je bedrijf voortdurend op de kaart zetten. Je klanten moeten weten waarvoor je staat en wat je USP’s zijn. Om dat te verwezenlijken konden we hulp gebruiken. Een van onze klanten sprak lovend over Katlijn en daarom heb ik contact met haar opgenomen.”

Kort en bondig

Weten wat je wilt en zou moeten doen is één zaak. Het ook effectief uitvoeren is een andere: “We wisten zelf heel goed waarvoor we stonden en wat we wel en niet wilden. Onze strategie was duidelijk. Het probleem? We deelden die boodschap niet met onze klanten en wisten niet hoe we de communicatie moesten aanpakken. Katlijn heeft ons wazige zicht op brandingvlak op scherp gesteld. Ze liet ons nadenken over de onderscheidende factoren in onze zaak en vertaalde deze naar een sterk concept. Daarnaast formuleerden we onze USP’s en ESP’s om een duidelijke richting te geven aan onze communicatie. Al deze inzichten werden opgenomen in een brandingplan die de leidraad vormt van onze marketing- en communicatiestrategie in de toekomst. Omdat ze buiten onze sector staat, bekijkt ze de dingen door een andere bril. Dat vond ik een echte meerwaarde.”

Aangename coach

“Katlijn daagt je echt uit om na te denken over je zaak. Ze schrikt er ook niet voor terug om je een spiegel voor te houden. Zo kun je niet aan de oppervlakte blijven en word je verplicht om grondig te werk te gaan. Haar aanpak is heel gestructureerd en dankzij de systematische opbouw van het traject behoud je het overzicht. Katlijn heeft een heel groot inlevingsvermogen en communiceert heel direct en duidelijk. Ze heeft een heel positieve en professionele indruk op ons nagelaten. Ik zou haar coaching dan ook aan iedereen aanbevelen.”


www.optiekmommen.be

Wil jij ook een doordacht concept en een sterke branding voor je onderneming? Volg dan het businesstraject van OpmerKelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.