Liesbeth Proesmans, zaakvoerster van D&L

D&L is een pakjesdienst in de ruimste zin van het woord. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verzending, ophaling, afhandeling en opslag van pakjes. Hun voornaamste pijlers? Snelheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Hun doel? Niet alleen pakjes leveren, maar ook gemoedsrust! Na 15 jaar in de sector voelde zaakvoerster Liesbeth Proesmans dat het tijd was om met een nieuwe aanpak en een uniek concept haar onderneming heruit te vinden. Om die taak professioneel en doordacht te realiseren, volgde ze het Opmerkelijk Businesstraject. Dé weg naar een sterk merk!

Liesbeth: “Ik wilde vooruit door mijn bedrijf duidelijk te onderscheiden. Ik had verschillende ideeën over hoe ik dat ging doen, maar had echt nood aan hulp bij de vertaling van die ideeën naar een helder plan van aanpak. Ik leerde Katlijn kennen tijdens een van haar netwerktrainingen en had onmiddellijk een goed gevoel bij haar. Daarom maakte ik een afspraak voor een kennismakingsgesprek. En dat was al meteen verhelderend want Katlijn zag veel mogelijkheden.”

Een frisse blik

Ervaren ondernemers houden vaak vast aan hun vertrouwde manier van werken. Het gevolg? De kans om vast te roesten wordt reëel. Liesbeth: “Het is altijd een goed idee om jezelf en je manier van ondernemen in vraag te blijven stellen. Vaak zit je er als zaakvoerder zo kort op dat je het overzicht verliest. Een externe visie en gefundeerd advies van buitenaf zijn dan zeer welkom. En daar is Katlijn de ideale persoon voor. Ze heeft zoveel ervaring en knowhow en verdiept zich helemaal in de materie én in jouw sector. Transport is niet de meest evidente branche, maar Katlijn is erin geslaagd om zich helemaal in te werken en vanuit haar perspectief en beleving een echte meerwaarde te creëren. Ik heb dankzij haar op korte tijd veel vooruitgang geboekt.”

Creatief concept

Liesbeth: “Voor dertien-in-een-dozijnoplossingen moet je niet bij Katlijn zijn. Zij is gespecialiseerd in unieke, creatieve concepten en denkt out-of-the-box. Vroeger wilde ik te veel doen. Dankzij haar uitdagende opdrachten, haar verregaande voorbereiding en haar vindingrijkheid hebben Katlijn en ik het perfecte concept voor mijn zaak gevonden. Samen hebben we alle mogelijkheden in kaart gebracht en daarna vier domeinen weerhouden waarin mijn onderneming zich onderscheidt: express, easy, expert en extra. Het DNA van mijn bedrijf ligt nu vast en dat maakt alles gemakkelijker en aangenamer.”

Positief en energiek

Katlijns talent voor coaching maakte indruk. Liesbeth: “Katlijn is een warme, energieke en positief ingestelde coach die je doet nadenken. Bovendien durft ze ook ongezouten haar mening te geven en dat is echt sterk. Zo dring je door tot de essentie en geraak je waar je wilt zijn. Ze heeft me doen inzien dat een merk echt uniek moet zijn. De facetten vinden én definiëren die je onderneming onderscheiden, vond ik de grootste uitdaging. Een bedrijf moet immers op het juiste moment op de juiste behoefte kunnen inspelen. En dat kunnen we nu perfect met ons nieuwe concept. Bedankt, Katlijn!”

www.dxl.be

Is jouw business toe aan een rebranding? Wil jij ook meer structuur in je aanbod brengen? Kies dan voor het businesstraject van Opmerkelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.