Karen Baert, zaakvoerster van Beleefboerderij De vliertuin

Spreekt een bijzondere activiteit zoals een wandeling met een ezel je wel aan? Ben je een fan van lekkere homemade confituur of siroop? Of wil je eens op een unieke locatie Frans of Engels leren? Dan is Beleefboerderij De vliertuin de place to be. Omdat zaakvoerster Karen Baert structuur in haar enthousiasme en aanbod wilde brengen, en op zoek was naar een heldere profilering voor haar zaak, koos ze voor het businesstraject van OpmerKelijk. 

Karen: “Ik had te veel dromen. Of beter gezegd, ik had enkele levens te kort om al mijn ambities waar te maken. Ik had heel veel interesses en probeerde die allemaal onder te brengen in mijn professionele activiteit. Het gevolg? De behoefte aan structuur groeide. Ik had iemand nodig die voor mij een helder kader kon scheppen. Ik ken Jessica Van Humbeeck van Thee met een Verhaal. Zij had het businesstraject gevolgd en was laaiend enthousiast. Ik ging daarom nieuwsgierig op intakegesprek en wist meteen dat ik bij Katlijn moest zijn.”

G-ezel-lig

“Katlijn heeft een concept uitgewerkt met als pijlers gezellig beleven, proeven, leren en voelen. Alles waarvoor ik gekozen heb om nog te doen, kan ik in dat concept een plaats geven. Fundamenteel doe ik nog altijd dezelfde dingen als voor het traject, maar dankzij Katlijn past alles nu mooi bij elkaar. Het klopt. Knap hoe ze van zo’n breed gegeven een afgebakend geheel heeft gemaakt. Ezels spelen een prominente rol in de sfeer en de activiteiten op en rond de Beleefboerderij. Katlijn kwam bij ons op bezoek en was onder de indruk van de gezellige sfeer en van de charme die onze boerderij uitstraalt. Het is fantastisch hoe ze dat heeft vertaald naar een concept rond het woordje gezellig. Dankzij het businesstraject weet ik waarvoor ik sta en kan ik die boodschap ook helder overmaken aan mijn klanten. En daar ben ik Katlijn heel dankbaar voor.”

Sterk met woorden

Het businesstraject beslaat alle aspecten van het ondernemerschap. “Naast mijn concept hebben we ook hard gewerkt aan mijn look-and-feel en prijssetting. Of beter: aan de formulering van wat de mensen krijgen in ruil voor een bepaalde prijs. We hebben het concept ook vertaald in het aanbod en de website. Je merkt dat Katlijn een commerciële achtergrond heeft. Hoe zij de zaken formuleert en onderbouwt, is gewoon klasse.”

Heimwee

“Het businesstraject is intens. Je werkt heel intensief met Katlijn samen waardoor er een band ontstaat. Katlijn is gezellig, strikt en heel betrokken bij je zaak. Het is heel fijn om met haar samen te werken. Je leert zoveel van haar. Tijdens ons laatste gesprek was ik in een nostalgische bui. Eerlijk gezegd had ik toen al last van heimwee.”

Meer vertrouwen

“Dankzij mijn samenwerking met Katlijn heb ik meer vertrouwen in mezelf en in mijn onderneming. Het brandingplan dat je krijgt, biedt je echt een houvast. Ik grijp er nog vaak naar terug. Het helpt me om de focus te behouden. En het OpmerKelijk Netwerk is ook een echte meerwaarde. Ik heb al met verschillende mensen uit dat netwerk samengewerkt en dat zijn allemaal gelijkgestemde zielen. Ik raad het businesstraject dan ook aan iedereen aan.”

www.devliertuin.be

Wil jij ook een doordacht concept en een sterke branding voor je onderneming? Volg dan het businesstraject van OpmerKelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.