Geert Goffin, initiatiefneemster van gast-vrij

Gast-vrij is een toeristische netwerkorganisatie en een online platform dat logiesuitbaters en vakantiegasten met elkaar verbindt. Uitbaters komen er in contact met elkaar en kunnen hun ervaringen en kennis delen via workshops en samenkomsten. Vakantiegasten boeken rechtstreeks bij de uitbaters en kiezen voor een vakantiebeleving met een extra dimensie. Want gast-vrij staat voor een warm en persoonlijk onthaal bij de logiesuitbaters en hun toeristische partners. Omdat initiatiefneemster Geert Goffin de zaken vanaf het begin professioneel wilde aanpakken, volgde ze het OpmerKelijk businesstraject.

Geert: “Ik hou ervan om de voortrekker te zijn. Ik had al een tweetal projecten op poten gezet die organisch waren gegroeid. Voor gast-vrij koos ik bewust voor een andere aanpak: ik wilde bouwen op stevige fundamenten. Een sterk concept is dan erg belangrijk. Ik kwam via een logiesuitbaatster in contact met Katlijn. We hadden onmiddellijk een klik en daarom heb ik ook niet getwijfeld om haar hulp in te roepen.”

Uitstekende inleving

“Katlijn is erin geslaagd om zich heel goed in te leven in mijn leefwereld. Daardoor voelde ze heel goed aan welke richting we uit moesten. Haar aanpak is echt super. Ze brengt structuur, maar laat ook ruimte om dingen spontaan te laten groeien. We hebben vaak momenten gehad waarop we ideeën aan het aftoetsen waren die leidden tot yes-momenten. Katlijn leidt en begeleidt. Het businesstraject is heel intensief. Het is een wisselwerking waarbij zij haar expertise en ervaring koppelt aan die van jou. Zo kom je samen tot een ijzersterk concept.”

Perfect concept

“Ik ben heel blij met mijn concept. Katlijn heeft echt bijzonder knap werk geleverd. Ze heeft structuur gebracht in mijn idee om uitbaters, partners en vakantiegasten met elkaar te verbinden en dat in een tastbaar concept gegoten. Ze heeft echt het DNA van gast-vrij mee bepaald en mij geleerd hoe ik met mijn merk naar buiten moet treden. Haar eigen ervaring met netwerken was een grote meerwaarde voor het netwerk dat ik wilde oprichten voor logiesuitbaters. Het OpmerKelijk netwerk was daarbij trouwens een bron van inspiratie en motivatie voor mij. Hoe ondernemers elkaar daar versterken en ervaringen en expertise delen, was voor mij het bewijs dat ook het gast-vrij netwerk succesvol kon zijn.”

Gastvrije consultant

“Voor ik in het traject stapte was een consultant voor mij iemand die je kwam vertellen hoe het allemaal moest. Consultants hebben het imago om hard te zijn. Katlijn is het levende bewijs dat het ook anders kan. Ze zegt waar het op staat en geeft haar mening, maar is op elk moment empathisch, betrokken en gastvrij. Ze stelt je op je gemak en hecht veel belang aan de persoonlijke relatie. Zo kon ze bijvoorbeeld eens niet naar een event komen dat ik organiseerde. Geen probleem natuurlijk. Maar Katlijn dacht er wel aan om mij een sms’je te sturen om mij succes te wensen. Dat stelde ik heel erg op prijs.”

www.voelje.gast-vrij.be

Wil je ook een vernieuwend concept en een duidelijke branding om nog meer uit je zaak te halen? Kies dan voor het OpmerKelijk businesstraject. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.