Else De Cuyper, zaakvoerster van Merkwaardig

Else De Cuyper is een creatieve geest die niet houdt van stilzitten. Met haar bedrijf Merkwaardig adviseert en begeleidt ze zelfstandige ondernemers en kmo’s die zich merkwaardig visueel willen profileren. Daarnaast geeft ze trainingen in templatedesign en efficiënt brochures en magazines maken in Adobe InDesign. Omdat ze het na twintig jaar intuïtief werken hoog tijd vond voor een gestructureerd aanbod, een helder concept en een doordachte methodiek, klopte ze aan bij OpmerKelijk voor hulp bij haar rebranding.

Else: “Ik leerde Katlijn kennen toen ze meter was van de vrouwengroep van het OndernemersForum van Unizo. Op dat moment werd ik begeleid door een businessconsultant. Die samenwerking was geen succes. Integendeel. Ik ben Katlijn na onze kennismaking altijd blijven volgen en ging naar een aantal opleidingen en events van OpmerKelijk.”

Eerlijke consultant

Toch duurde het nog enkele jaren voor Else in een OpmerKelijk Businesstraject stapte. “Door de negatieve ervaring met mijn vorige businessconsultant twijfelde ik lang om mij opnieuw te laten begeleiden. Toen ik uiteindelijk toch op intakegesprek ging bij Katlijn, was zij heel open en eerlijk. Ze vroeg me of ik echt klaar was voor een nieuwe, intensieve begeleiding. Want ze wilde dat we samen resultaten zouden halen. En dat kon alleen als ik er voluit voor ging. Die aanpak stelde ik echt op prijs, want ik voelde dat Katlijn niet zomaar een nieuwe klant wilde binnenhalen, maar dat ze ook effectief resultaat wilde bereiken.”

Drie in één

“Mijn aanbod bestaat uit drie grote pijlers: brochures en magazines opmaken, huisstijlen ontwikkelen en trainingen geven. Samen met Katlijn ben ik erin geslaagd om een concept te ontwikkelen waarin die drie pijlers elk hun plaats hebben in een verhaal dat klopt. Vroeger vond ik het moeilijk om een duidelijke samenhang in de verschillende aspecten van mijn diensten te verwoorden. Dankzij de begeleiding van Katlijn gaat dat nu veel beter. En daar ben ik haar heel dankbaar voor.”

Corrigerende factor

“Katlijn onderscheidt zich door haar persoonlijke aanpak, betrokkenheid en gestructureerde benadering. Ze gaat constructief aan de slag met de input die je levert en voegt daar haar expertise aan toe. Ze biedt perspectief en is een corrigerende factor. Want zelf zit je er gewoon te dicht op. En vooral: Katlijn werpt niet zomaar theorieën op die je dan zelf maar in de praktijk moet brengen. Neen, ze gaat samen met je op pad om je doelen te bereiken.”

Toffe sparringpartner

“Als twee creatieve mensen samenwerken, levert dat vaak vonken op. In de negatieve zin, bedoel ik dan. Dat was zeker niet zo met Katlijn. Zij is creatief in functionaliteit. Terwijl ik streef naar creativiteit die functioneel is. Het was voor mij een verademing om met haar samen te werken. Ze was de ideale sparringpartner en heeft gezorgd voor een structuur waarin ik mijn creativiteit optimaal kan benutten. Ondernemers met veel potentieel die professionele ondersteuning zoeken om met een sterk concept hun doelpubliek te bereiken, kan ik zeker het businesstraject van OpmerKelijk aanraden!”

www.merkwaardig.be

Wil jij je onderneming ook rebranden? Kies dan voor het businesstraject van OpmerKelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.