Caroline Meeuwissen, medezaakvoerster van NCMBouw

De specialisatie van NCMBouw? Nieuw bouwen, verbouwen en bijbouwen. Hun streefdoel: het bouwproces vlot en zorgeloos laten verlopen, zonder kopzorgen voor de bouwheer. Omdat branding en communicatie ook in de bouwsector almaar belangrijker worden, volgde medezaakvoerster Caroline Meeuwissen samen met haar broer het businesstraject van OpmerKelijk. Het resultaat? Een bouwbedrijf met een gefundeerd concept, een ijzersterke slogan en een branding die staat als een huis.

Caroline: “De tijd dat bouwbedrijven weinig aandacht moesten besteden aan hun communicatie en branding ligt ver achter ons. De concurrentie in de sector neemt elk jaar toe. Klanten worden mondiger en hechten almaar meer belang aan een duidelijke communicatie. Om aan die behoefte tegemoet te komen, wilden we onze website vernieuwen. En ik vind dat een website moet kaderen in een ruimer brandingplan. Ik heb ook een eigen kapsalon en schoonheidsinstituut en had voor mijn branding met Katlijn samengewerkt. Ik wist dus welke meerwaarde zij ons bouwbedrijf kon bieden. De uitdaging was om ook mijn broer hiervan te overtuigen. Een opdracht die Katlijn voor mij tot een goed einde heeft gebracht, want na ons intakegesprek verdween zijn terughoudendheid. Hij was er 100 % van overtuigd dat het traject een positief effect zou hebben op onze groei en de toekomst van ons bouwbedrijf.”

Doelgerichte branding voor de bouw

“Katlijn is van alle markten thuis. Ze kan zich uitstekend inleven in de noden van zelfstandige ondernemers. Of je nu een kapsalon hebt of een bouwbedrijf: ze slaagt erin om een efficiënt en doordacht concept uit te werken waarmee je je onderscheidt van je concurrenten. De kernwaarden van ons bedrijf – nadenken, communiceren en meedenken – komen tot uiting in onze naam. De nieuwe slogan die ze heeft bedacht, ‘Gerust zijn in uw bouw’, communiceert perfect waarvoor wij staan. En dankzij haar hulp met onze elevator pitch verwoorden we nu helder onze boodschap en komen we heel professioneel over. Kortom: wij hebben een brandingplan dat van a tot z is aangepast aan ons bouwbedrijf en de sector waarin we actief zijn.”

Branden met de familie

NCMBouw is een familiebedrijf. Alle familieleden moesten het dan ook eens zijn over het concept. Caroline: “Het was heel fijn om samen met mijn broer te werken aan de branding van ons bedrijf. De ideeën die we opdeden en de zaken die we bespraken tijdens de sessies met Katlijn, koppelden we terug naar de andere familieleden. Het was niet altijd gemakkelijk om met zoveel partijen eensgezindheid te krijgen, maar Katlijn is daar heel goed mee omgegaan. Samen met haar hebben we onze kernwaarden bepaald en duidelijk gedefinieerd waarvoor we staan en wat we willen: kwaliteit leveren en groeien. Ons brandingplan is daarvoor de perfecte tool!”

Een inspirerende coach

“Ik ben een echte fan van Katlijn. Alles wat ze doet en zegt is onderbouwd en ze heeft meer dan één oog voor detail. Ze is erg betrokken en gaf ons het gevoel dat we OpmerKelijk en uniek waren. De sessies waren intens en leerrijk. Katlijn durft ook heel streng te zijn als het moet. Een aanpak die werkt.”

Return on investment

“Mijn broer en ik zijn heel blij dat we het traject hebben gevolgd. Onze verhoogde omzet is het ontegensprekelijke bewijs dat het traject loont. Het geld dat je investeert, verdien je dubbel en dik terug. Ik heb al enkele vriendinnen die ook ondernemer zijn, aangeraden om het traject te volgen en zo hun business te boosten.”


www.ncmbouw.be

Wil jij ook een doordacht concept en een sterke branding voor je onderneming? Volg dan het businesstraject van OpmerKelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.