Ann Feron, oprichtster van Oratorie

Oratorie is een groepspraktijk van gepassioneerde osteopaten en kinesisten, met een ongeëvenaarde kennis van fasciatherapie. Ze behandelen patiënten met fysieke en mentale klachten door te werken op het bindweefsel. De kern van hun werkwijze? Pijn, spanningen en vermoeidheid aanpakken om zo de fysieke, mentale en sociale veerkracht te vergroten. Naast manuele behandelingen biedt het team groepslessen aan die leiden tot meer therapieonafhankelijkheid bij de patiënten. Specialiteit van het huis: de behandeling van dirigenten, artiesten en musici van nationale en internationale topklasse. Omdat oprichtster Ann Feron na meer dan 20 jaar voelde dat het tijd was voor een andere aanpak, klopte ze aan bij Katlijn van OpmerKelijk. Het resultaat? Een duidelijk afgebakend werkveld, een heldere en klantgerichte communicatie en therapeuten die energie halen uit hun job.

Ann Feron: “Sinds ik onze praktijk meer dan 20 jaar geleden heb opgericht, heb ik altijd min of meer op dezelfde manier gewerkt. Maar de laatste tijd merkte ik dat ik het overzicht een beetje kwijt was en dat iedereen binnen onze praktijk een eigen manier van werken had. Niet optimaal dus. Ik wilde meer structuur en een betere onderlinge communicatie. Bovendien wilde ik het potentieel van iedereen ten volle benutten. Daarnaast werd onze praktijk ook geconfronteerd met het ‘onbekend maakt onbemind’-principe. Fasciatherapie is een relatief nieuwe therapie. Ik merkte dat buitenstaanders – zowel patiënten als dokters – niet wisten wat zo’n therapie eigenlijk inhield. Dus moesten we beter en duidelijker gaan communiceren. Om die doelen te bereiken, had ik hulp nodig. Ik kende de expertise van Katlijn via een van mijn patiënten, die ook met haar had samengewerkt. En die sprak zo lovend over haar dat ik besloot om contact op te nemen.”

Vast stramien doorbreken

“Wanneer je al lang met je zaak bezig bent, ontwikkel je een soort tunnelvisie. Daardoor laat je kansen liggen. Je evolueert als ondernemer maar vergeet je bedrijf mee te laten evolueren. Je roest een beetje vast. De objectieve kijk van een professional is in dat geval goud waard en helpt je om je vaste stramien te doorbreken. Katlijn heeft het talent dat ze zich volledig in jouw situatie en bedrijf kan inleven. Dat vond ik echt sterk, want de paramedische sector is toch heel specifiek en niet zo alledaags. Ze heeft zoveel kennis en ervaring en dat merk je aan alles. Ze denkt met je mee en kan als geen ander de levensvatbaarheid van een idee, product of dienst inschatten. Ze is zo creatief in de oplossingen die ze aanreikt. Ik ben heel blij dat ik met haar heb samengewerkt!”

Een duidelijk concept

De juiste keuzes durven maken. Dat is vaak de sleutel tot succes. Ann: “Tijdens het traject kwam ik tot het besef dat ik te veel deed. Ik stuurde mijn zaak te weinig in de richting die ik zelf uit wilde en miste een helder concept. Katlijn maakte duidelijk dat je met een goede branding en profilering de klanten kunt aantrekken die je wilt aantrekken en zo kunt doen wat je goed kunt en leuk vindt. Samen hebben we de speerpunten voor onze praktijk bepaald en onze activiteiten afgebakend. We zijn ook onze website aan het herwerken. Die zal nu, dankzij de coaching van Katlijn, veel eenvoudiger en duidelijker worden. Ook in de uitbouw van de groepslessen heeft Katlijn een onmiskenbare meerwaarde gehad.”

“Maar ik ben haar vooral dankbaar dat ze mij heeft aangespoord om onze expertise in de behandeling van mensen uit de wereld van muziek, theater en andere expressieve kunstvormen extra in de kijker te plaatsen. Ik werd ooit opgeroepen voor de behandeling van een topdirigent die door een ernstige blokkade niet kon optreden. Het was twee uur voor zijn concert. Voor mij betekende dat het begin van meerdere behandelingen in het buitenland. Het advies van Katlijn om me via een spin-offwebsite volledig op deze doelgroep te richten en actief toenadering tot die wereld te zoeken, was van goudwaarde. Kortom: ze heeft op elk vlak de routine doorbroken, mijn horizon verruimd en een nieuwe wind doen waaien. We zijn er nog niet helemaal, maar we evolueren in de juiste richting en staan aan het begin van een nieuw elan voor onze praktijk.”

Positieve, ruimdenkende coach

“Al bij onze eerste ontmoeting viel de spontaniteit en authenticiteit van Katlijn me op. Ik vind haar aanpak echt knap: ze laat zoveel mogelijk uit jezelf komen. Ze benadrukt het potentieel, vertrekt vanuit mogelijkheden en stuurt altijd op een positieve manier bij. Katlijn zal altijd zeggen waarop het staat zonder van haar wil de wet te maken. Ze staat open voor je zorgen en luistert heel goed naar je bedenkingen. Meer nog: ze durft ergens vragen bij te stellen en houdt niet halsstarrig vast aan haar ideeën. Daardoor geeft ze je ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen en samen de positieve elementen verder uit te werken en de negatieve bij te sturen. Dat vind ik een verfrissende en productieve manier van werken. Ik zou alle ondernemers die al een tijdje bezig zijn dan ook aanraden om hun onderneming kritisch te bekijken en Katlijn eens een blik op hun zaak te laten werpen. Dat zal ongetwijfeld nieuwe en verhelderende inzichten opleveren.”

www.oratorie.be

Wil je ook een vernieuwend concept en een duidelijke branding om nog meer uit je zaak te halen? Kies dan voor het OpmerKelijk businesstraject. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.