Andy Liesenborgs en Anja Poel, zaakvoerders Bakkerij Liesenborgs

Bakkerij Liesenborgs is een begrip op de Limburgse markten. Liefhebbers van ambachtelijk bereid brood en gebak kopen er op steen gebakken kwaliteitsproducten om duimen en vingers bij af te likken. De bakkerij groeide in enkele jaren uit van een eenmanszaak tot een onderneming met meer dan 35 werknemers. Het gevolg? Zaakvoerders Andy en Anja liepen zichzelf voorbij en hadden behoefte aan een bedrijfsstrategie om heel gericht te ondernemen en aan een glasheldere interne en externe profilering. Een behoefte die Katlijn met veel plezier invulde.

Anja: “Vroeger hadden we een kleine bakkerij en deden we alles zelf. Ons harde werk loonde, want we groeiden op korte tijd uit tot een onderneming met meer dan 35 medewerkers. Het gevolg? Veel groeipijnen. Onze structuren voldeden niet, onze procedures stonden allesbehalve op punt en we slaagden er niet in om duidelijk te maken aan onze klanten en onze medewerkers waarvoor we stonden en wat we wilden. Over één ding bestond geen twijfel: we hadden iemand nodig om ons te helpen. Ik kende Katlijn al heel lang en wist dus dat ik bij haar moest zijn om onze problemen op te lossen.”

Neuzen in dezelfde richting

“Katlijn heeft op basis van stevige fundamenten een heel heldere profilering voor onze bakkerij uitgewerkt. Ze heeft tegelijkertijd aandacht besteed aan onze interne en externe branding én aan onze communicatie. Het is nu voor iedereen die met onze bakkerij te maken heeft – wij, onze medewerkers en onze klanten – heel duidelijk waarvoor we staan en wat onze manier van werken is. Het is natuurlijk work in progress, maar Katlijn heeft voor stabiele processen gezorgd. Alle neuzen staan nu in dezelfde richting!”

Allroundsteun en begeleiding

“Wij hebben heel veel steun aan Katlijn gehad. We konden met al onze zorgen en vragen bij haar terecht. Ze heeft ons super begeleid. Tijdens elk gesprek kwamen heel wat ideeën aan bod, maar Katlijn behield binnen deze creativiteit de structuur. Na elke afspraak kregen we een inzichtelijk verslag, zodat we heel goed wisten waar we stonden en wat we konden doen om nog meer vooruitgang te boeken. Het brandingplan dat we aan het einde van het traject kregen, is een echte houvast. Het is in duidelijke taal opgesteld en beslaat alle aspecten die belangrijk zijn voor onze branding. Voor ons als bakkerij was het een grote stap om in zo’n brandingtraject te stappen, maar we zijn blij met onze beslissing, want we hebben er al enorm veel aan gehad.”

Gedreven door passie

“Katlijn doet haar job heel erg graag en dat voel je. Ze is gedreven en altijd opgewekt. En dat werkt stimulerend. Na een sessie met haar barstte ik altijd van de energie en had ik heel veel goesting om er weer voluit tegenaan te gaan. Katlijn kent haar business en slaagt erin om haar kennis te vertalen naar oplossingen voor jouw merk. Haar netwerk is bovendien subliem. Het lijkt wel alsof ze iemand kent voor elke behoefte die je als onderneming kunt hebben. Zo hebben wij bijvoorbeeld een administratieve kracht via haar netwerk gevonden. En ze stelt dat netwerk vrijblijvend voor je open, zonder pusherig te zijn. Dat vond ik heel knap.”

Professioneel groeien

“Mensen die met een zaak willen starten of zaakvoerders die willen groeien en zich juist willen profileren, raad ik het businesstraject zeker aan. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt om op een professionele en doordachte manier een zaak uit te bouwen die er staat. Niet twijfelen dus!”

www.facebook.com/bakkerij-liesenborgs

Wil je net zoals Andy en Anja van Bakkerij Liesenborgs je zaak professioneel en met een duidelijke profilering uitbouwen? Volg dan het businesstraject van OpmerKelijk. Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.