Mieke Cassiers, zaakvoerster van Chocola-Tuti

Mieke Cassiers van Chocola-Tuti verleidt met haar chocoladeworkshops jong en oud. Facebook is voor haar een belangrijk medium en ze zet er dan ook al een tijdje op in. Maar ze was ervan overtuigd dat ze met een frequentere aanwezigheid en een plan van aanpak nog beter zou scoren. Tijdens haar businesstraject bij OpmerKelijk besliste Mieke daarom om een individuele Facebook-opleiding te volgen bij Sofie.

Do’s-and-don’ts van Facebook

Mieke: “Ik wist wel dat Facebook voor Chocola-Tuti het ideale sociale medium is. Maar ik ben niet met Facebook opgegroeid, dus ik speelde er maar wat mee (lacht). De opleiding van Sofie was superpraktisch! Ze kende mijn business, want ze had het businesstraject meegevolgd achter de schermen. Vanaf minuut één konden we daardoor hands-on de Facebook-pagina van Chocola-Tuti optimaliseren. Sofie had de opleiding grondig voorbereid, do’s-and-don’ts genoteerd, ideeën opgeschreven. Ik werd met de minuut enthousiaster!”

Calls to action voor meer resultaat

Sofie leerde Mieke dat je op je professionele Facebook-pagina interessante knoppen kan toevoegen. Zo voegde Sofie de call-to-actionknop ‘Contact met ons opnemen’ bovenaan toe. De tabs in de navigatiebalk links werden anders gerangschikt en aangevuld. Zo zie je nu meteen het ‘aanbod workshops’ staan. Mieke: “Superleuk ook is ‘live’ gaan met Facebook. Echt iets voor mijn business. Vóór de opleiding durfde ik die knop niet goed aan te raken, nu heb ik het toch al een aantal keren geprobeerd. Het smaakt naar meer.”

Top of mind blijven

Mieke merkt dat heel wat mensen Chocola-Tuti op Facebook volgen. “Niet iedereen reageert, maar iedereen heeft het wel gezien. Dat hoor ik achteraf. Dankzij Facebook blijf ik top of mind. Het vergt niet al te veel tijd en het is nog leuk ook. Als ik leerkracht was, dan kreeg Sofie van mij een tien op tien!”


www.chocola-tuti.be

Wil je net zoals Chocola-Tuti top of mind zijn op Facebook? Wil je ook eens live gaan? Mail dan naar sofie@opmerkelijk.be. Zij leert je de knepen van het socialemediavak.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Petra Rubens, zaakvoerster van Talent4People

LinkedIn is hét zakelijke onlinenetwerk. Professionals gebruiken het platform om interessante contacten te leggen en om zichzelf en hun bedrijf voor te stellen. Petra Rubens, zaakvoerster van hr-kantoor Talent4People, is al jaren een intensieve LinkedIn-gebruiker. Uit haar businesstraject bij OpmerKelijk bleek nog maar eens hoe belangrijk LinkedIn is binnen de communicatiestrategie van Talent4People. Zowel voor werving en selectie als voor hr-advies.

Efficiënte aanpak

Petra: “Na het businesstraject wilde ik graag een professional laten kijken naar mijn persoonlijke profiel en naar het profiel van onze bedrijfspagina. Eigenlijk een evaluatie van wat ik de voorbije jaren zelf in elkaar geknutseld had via trial-and-error. In tweede instantie wilde ik ook graag praktische tips en tricks, want ik wil mijn tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken. Sofie had vooraf naar mijn verwachtingen gevraagd. Zo konden we meteen gericht aan de slag gaan.”

Puntjes op de i

Een consequente stijl in al je bedrijfscommunicatie, dat is belangrijk als je je branding serieus neemt. Sofie checkte vooraf de profielen en zette de puntjes op de i. Zo leerde Petra ook dat links tussen je sociale media, je profielen en je website cruciaal zijn.

Petra: “De opleiding zat meteen goed. We gingen praktisch aan de slag, meteen op mijn pc en met mijn sociale media. Zo kon ik de concrete tips onmiddellijk toepassen. Sofie gaf me ook de structuur en de achtergrond van LinkedIn mee, waardoor ik een veel klaardere kijk op het medium kreeg.”

LinkedIn-app om kort op de bal te spelen

Petra installeerde op advies van Sofie de LinkedIn-app op haar smartphone en speelt nu sneller op de bal: “Maar de communicatie van Talent4People kan natuurlijk altijd nog beter … Ik heb ambitieuze plannen voor 2017. Een nieuwe website en structureler werken met al mijn sociale media, daar ga ik voor!”


www.talent4people.be

Wil jij net zoals Petra een efficiënte LinkedIn-opleiding volgen? Mail naar sofie@opmerkelijk.be voor meer informatie.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ancy Jacobs, eventplanner bij Tiendschuur Herkenrode

Geef je een feestje? Ben je op zoek naar inspirerende quotes? Dan is Pinterest hét socialemediaplatform. Je vindt er toffe foto’s van verrukkelijke gerechten, fancy interieurs en sprookjeshuwelijken. Pinterest kun je vergelijken met je prikbord van vroeger. Ga je trouwen? Dan maakt Pinterest je helemaal gek. En dat is Ancy Jacobs, eventplanner bij Tiendschuur Herkenrode, natuurlijk niet ontgaan. Ze wilde Pinterest inzetten om bij trouwers top of mind te zijn.  Daarom volgde ze een individuele Pinterest-opleiding bij Sofie van OpmerKelijk.

Tijdwinst dankzij individuele begeleiding

Tiendschuur Herkenrode is een populaire locatie voor huwelijksfeesten. Ancy had eerder al een Facebook-opleiding bij OpmerKelijk gevolgd en voelde het kriebelen om ook Pinterest te verkennen. Ancy: ”Tiendschuur Herkenrode kan niet op Pinterest ontbreken. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik had weinig tijd om alles zelf uit te zoeken. Tijdens de intense Facebook-training van OpmerKelijk heeft Sofie me zoveel bijgebracht. De tijdwinst van zo’n een-op-eentraining is enorm.“

Tips en tricks op maat

“Ik kreeg enorm veel handige tips van Sofie. Haar voorbereiding was top, op maat van mijn verhaal. Ze gaf me meteen mee wie ik moest volgen en van welke thema’s ik Pinterest-borden moest maken. Toen de opleiding achter de rug was, was mijn pagina al klaar!”

Superhandige handleiding

Sofie bezorgde Ancy na de opleiding een bondige Pinterest-handleiding. Ancy: “Nu is het aan mij om de bestaande borden te vullen en nieuwe borden bij te maken. Ik weet perfect wat ik moet doen, dankzij Sofie; nu alleen nog de tijd vinden (lacht).”

www.tiendschuurherkenrode.be

Is Pinterest ook het favoriete platform van jouw klanten? OpmerKelijk brengt jou graag heel efficiënt praktische tips en tricks bij. Mail naar sofie@opmerkelijk.be en maak snel jouw afspraak met Sofie om een individuele training in te plannen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Tinneke Geukens, zaakvoerster van Ingentia Advocaten

LinkedIn biedt ontzettend veel mogelijkheden voor ondernemers. Tinneke Geukens van Ingentia Advocaten experimenteerde al met LinkedIn maar botste vaak op haar beperkte kennis van het medium. Het gevolg? Lange zoektochten, veel tijdverlies en nog meer ergernis. Ze besloot de individuele LinkedIn-training van OpmerKelijk te volgen.

Perfect voorbereid

Tinneke Geukens: “Ik had Sofie vooraf laten weten tot waar mijn kennis reikte. Bij de start van de opleiding stapte ze meteen in op mijn niveau. Vanaf minuut één leerde ik bij, op mijn tempo. Wat een verschil met andere opleidingen! Sofie had de opleiding grondig voorbereid. Tijdens de sessie vinkte ze nauwkeurig een lijst af met alle onderwerpen die we op de agenda hadden staan. Heel professioneel!”

Praktische aanpak

Sofie maakte samen met Tinneke de bedrijfspagina van Ingentia Advocaten op en leerde haar de troeven van LinkedIn Pulse kennen. Tinneke raakte niet alleen met de features van LinkedIn bekend, Sofie gaf haar ook praktische tips over welke content ze wanneer en op welke manier op het forum moest zetten. Tinneke: “In enkele uren tijd was onze LinkedIn-pagina helemaal klaar en had ik een plan van aanpak voor de komende maanden. Kortom: zowel kennis en uitwerking zaten samengebald in deze training van enkele uurtjes.”

Meer bereik dankzij icoontje

Ingentia Advocaten plaatst twee keer per maand een ondernemersgerichte blog op de LinkedIn-pagina. “Sofie gaf ook een simpele tip mee om ons bereik te vergroten: voeg het LinkedIn-icoontje toe aan je e-mailhandtekening. Zo hebben je klanten sneller toegang tot je bedrijfspagina op LinkedIn en blijft Ingentia bij hen ook op LinkedIn top of mind.”

www.tinnekegeukens.be

Wil jij ook alle troeven van LinkedIn leren kennen? Sofie van OpmerKelijk geeft jou graag een opleiding op jouw maat. Mail naar sofie@opmerkelijk.be voor meer info.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Luc en Frank Stokbroekx, zaakvoerders van Stokbroekx & Stokbroekx

Het boekhoudkantoor Stokbroekx & Stokbroekx is mee met zijn tijd. Broers Luc en Frank zijn uitstekende boekhouders van de nieuwe generatie. Ze omschrijven zichzelf als financiële, fiscale en strategische coaches die hun klanten naar een hoger niveau tillen. Dat vertaalde zich in een nieuwe branding van het kantoor. Luc: “Onze nieuwe branding vertelt nu wie wij zijn en waar we voor staan. Communicatie op Facebook mocht niet ontbreken, maar we hadden behoefte aan advies om ook dat medium professioneel aan te pakken. We kozen voor een doelgerichte een-op-eentraining Facebook van OpmerKelijk.”

Vinger aan de pols

Luc en Frank zijn bijzonder tevreden over de aanpak van Sofie. Luc: “De training was duidelijk goed voorbereid. We kregen advies op maat van onze business. Sofie reikte ons ideeën en praktische tips aan om ons bereik te verhogen. En ze leerde ons om de statistieken van onze pagina te analyseren. Zo houden we nu echt een vinger aan de pols.”

Persoonlijke touch

Het boekhoudkantoor heeft een duidelijk plan van aanpak voor sociale media. Zo posten ze nu regelmatig een bericht op Facebook, en wisselen ze af tussen zakelijk interessante tips en weetjes, en persoonlijkere berichten van de medewerkers. Een aanpak die duidelijk geapprecieerd wordt door hun klanten. Luc: “Onze branding laat zien wie wij zijn en wat onze meerwaarde is. Dat vertaalt zich nu ook op Facebook. En de statistieken leren ons dat onze inspanningen renderen. De training had dus onmiddellijk resultaat.”

www.stokbroekx.be

Wil jij je merk ook versterken via Facebook? Kies dan voor een doelgerichte een-op-eentraining. Mail naar sofie@opmerkelijk.be voor meer informatie.

BewarenBewaren

BewarenBewaren