Over OpmerKelijk

Vrouwelijke ondernemers met een OpmerKelijke business

De start van OpmerKelijk is … nu ja, opmerkelijk. Want tot enkele jaren geleden zat ik aan de andere kant van de tafel. Als Accountmanager Business in de banksector verdedigde ik de dossiers van ondernemers bij kredietcomités. Met verve? Ja. Want het enthousiasme van zelfstandigen werkte voor mij bijzonder aanstekelijk. Ik zag het potentieel van hun business en hun ideeën, en dan begon het meteen te kriebelen om het beste in hun concept naar boven te halen. Ik zocht naar de essentie van hun ondernemingsidee en overtuigde de bank om te investeren.

Vrouwelijke ondernemers begeleiden

Het vervolg van het verhaal? Na twaalf jaar inspirerende ondernemersverhalen zei ik mijn bankcarrière vaarwel. En ging ik op de leukste stoel aan de tafel zitten: die van de ondernemer! Ik schreef mijn eigen verhaal en richtte OpmerKelijk op. Ik begeleid nu vrouwelijke ondernemers in verschillende fasen van hun ondernemerschap om zich OpmerKelijk te profileren met een duidelijk concept, een krachtig aanbod, een heldere communicatie en een strategische aanpak. Mijn businesstrajecten zijn vooral gericht op onderneemsters die willen groeien, die hun branding willen versterken of heroriënteren, maar ook op starters. Via groepstrainingen en individuele business consulting en coaching leer ik hen ontdekken waar ze als vrouwelijke ondernemer voor staan, wie hun doelgroep is en hoe ze OpgemerKt kunnen worden.

mag-ik-je-iets-opmerkelijks-vragen-smallZakelijk netwerken

Naast consulting en opleidingen organiseer ik inspirerende netwerkevents waarin vrouwelijke ondernemers leren om zich praktijkgericht te bewegen in de wereld van het zakelijke netwerken. Met een eigenzinnige touch toon ik hen hoe ze zichzelf als een sterk merk in de wereld zetten door duidelijk te communiceren waarvoor ze staan.

 

Onderneemster zkt sterk merk

In 2014 vatte ik samen met coauteur Sara Reymen mijn inzichten over branding en communicatie samen in het boek Onderneemster zkt sterk merk (uitgegeven door LannooCampus). We beschrijven hoe je als onderneemster uitgroeit tot een sterk merk met een krachtige strategie en heldere communicatie. Twintig opmerkelijke onderneemsters delen in het boek hun ervaringen en visie, onder wie Sonja Kimpen, Veerle Dobbelaere, Grete Remen en Hilde Peerlings.

Wil jij ook je eigen verhaal schrijven als ondernemer?
Neem dan contact op met Katlijn Voordeckers en scherp je pen voor het eerste hoofdstuk: ontdekken hoe je je business OpmerKelijk maakt.