De computer uit, het bos in en het boek … af!

Samen bereik je meer dan alleen.

Als ik het zo op papier zet, lijkt het plots een gigantisch cliché … waarbij je het sentimentele relaas al van ver voelt aankomen. Dus beloof ik al meteen om weg te blijven van het sentiment in deze blog. Maar mijn emotie ga ik niet kunnen verstoppen. Want ik wil het verhaal delen van mijn jaar bij de Health Coach en het effect ervan op mijn business. En daar komen toch wel wat overwinningen op mezelf, ups en downs en de bijbehorende gevoelens bij kijken.

fotoschoenen

Van de bladen naar de bladeren

Zonder de Health Coach zou mijn gedeelte van het boek Onderneemster zkt sterk merk, dat ik samen schreef met Sara Reymen, er heel anders hebben uitgezien. Daar ben ik van overtuigd. Ik heb letterlijk bladen vol kunnen schrijven doordat Health Coach Inge Schepers me het bos in stuurde om te gaan joggen … tussen de bladeren.

Toen uitgeverij LannooCampus in januari de deadline voor ons boek op november legde – amper negen maanden na het startschot – wist ik onmiddellijk dat het een bijzonder druk jaar zou worden. Naast mijn afspraken met cliënten voor consulting moest ik op de een of andere manier ook nog tijd gaan vinden om mijn hoofd leeg te maken, om inspiratie op te doen en te gaan schrijven aan ons boek. Heel leuk allemaal, maar niet altijd evident. Aan de ene kant waren het gezellige dagen achter mijn computer, maar aan de andere kant was het ook vechten met de tijd: uren zitten nadenken, om dan een klein stukje te schrijven … en daarvan opnieuw een stuk te schrappen. Aan hersengymnastiek geen gebrek, maar de enige spier die ik elke dag in topconditie hield, was de fronsspier boven mijn wenkbrauwen …

Schrijven kruipt niet in je sportkleren

Het was uiteraard zalig dat ik mijn energie mocht steken in iets wat ik heel graag deed, maar ik besefte ook dat ik mijn kostbare energie heel goed moest bewaken en liefst nog wat verhogen. Mijn co-auteur Sara Reymen had me al vriendelijk verwittigd dat een boek schrijven niet in je kleren kruipt en al zeker niet in je sportkleren. Voor sporten dacht ik dus helemaal geen tijd te hebben.

Tot ik Inge van de UNIZO Health Coach tegenkwam. Na één gesprek met haar kreeg ik mezelf niet meer wijsgemaakt dat ik van die 168 uur in een week geen twee uurtjes kon gaan joggen. Want even rekenen leerde me dat dat amper 1,20 % is van alle tijd die ik heb in een week. Dus besliste ik om voor mezelf nog een extra hoofdstuk te schrijven: Onderneemster doet aan sport.

Inge motiveerde me om elke week een drietal keren te gaan sporten. Rustig opbouwen, niets forceren. En al waren mijn eerste loopmomenten voor mij in het begin vooral een reden om figuurlijk te gaan lopen van de writer’s block … ik begon er al snel naar uit te kijken. Ik ging joggen consequent inplannen. Niet dat ik plots meer tijd had in mijn agenda, integendeel. Maar ik maakte bewust de keuze om een afspraak te plannen met mezelf, al was dat dan op de meest onmogelijke uren of momenten.

Inspiratie uit de natuur

De leuke sms’jes van Inge – om mij te motiveren om door te zetten – waren een goede stimulans. Wie maakt je anders zo gek om te gaan joggen om half zeven ’s morgens of half elf ’s avonds? Zelfs tussen twee afspraken in trok ik soms mijn sportoutfit aan. Het grote voordeel? Ik kreeg er massa’s inspiratie van. Niet alleen voor mijn bedrijf, maar ook voor ons boek. Een tochtje door een eikenbos en dennenbos leverde een leuke metafoor over profilering op. En de uiteenlopende zanggeluiden van vogels inspireerden me voor het hoofdstuk over netwerken.

Elkaar motiveren én inspireren

De motiverende samenwerking met Inge gaf me de drive om te sporten en bewuster te gaan leven. Ze gaf me de energie die voor mij van onschatbare waarde is om de uitdagingen van het ondernemerschap vol enthousiasme te blijven aangaan. Dus om terug te keren naar het begin van deze blog: samen bereik je meer dan alleen. Meteen ook het uitgangspunt van de Branding Brainstormavonden die ik samen met Sara uitwerkte rond Onderneemster zkt sterk merk. Tijdens die avonden zetten we onderneemsters samen aan tafel om elkaar te inspireren én te motiveren in hun weg naar een sterk merk. Je loopschoenen mag je thuislaten ;-).

Eén reactie

  1. Geplaatst op oktober 24, 2014 om 11:48 | Permalink

    Beste Katlijn,

    Ik reikte wat externe stimuli en een plan aan, jij deed de rest. Waardoor je de kloof dichtte tussen ‘weten wat goed voor je is’ en ‘het ook effectief doen’. Alle eer is aan u, proficiat!
    By the way, met het boek doe jij hetzelfde wat branding en communicatie betreft. Ook ik kreeg goesting en ben meteen in actie geschoten met positieve business resultaten als gevolg… Bedankt daarvoor!

Plaats een reactie

Je email zal nimmer op deze site vertoond worden, noch met anderen gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*